• DOLAR 32.468
  • EURO 34.731
  • ALTIN 2438.031
  • ...
Eğitimdeki en büyük sorun öğretmen açığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Eğitim sistemindeki öğretmen açığı bir türlü kapatılamıyor. Yeni atamalar yapılmasına rağmen Türkiye genelinde hala 150 bin civarı öğretmen açığı bulunuyor. Yeni yapılan okullarla birlikte öğretmen açığının daha da artacağa benziyor. Eğitimciler eğitimdeki bu sorunun bir an önce çözülmesi için gerekli adımların atılmasını istiyor. Eğitim sistemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun Türkiye`deki eğitimin en büyük sorununun öğretmen açığı olduğunu ifade etti. 

Şanlıurfa’daki öğretmen açığı 7 bin civarı
Öğretmen açığının halen devam ettiğini belirten Coşkun, “Ortalama öğretmen açığımız 7 bin civarındadır. Bu öğretmen açığı ücretli öğretmen ile giderilmeye çalışılıyor. Şanlıurfa’nın genelindeki öğretmen açığı sınıf öğretmenliğinde bin 300, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi’nde 700, Rehber öğretmenliğinde 600, İngilizcede 500, Okul öncesi öğretmenliğinde 416 olmak üzere toplam 6 bin 500 öğretmen açığımız var” diye konuştu. 

“Yetkililer bu açığı bir an önce gidermeli”
Şanlıurfa’nın eğitime yatırımın yapıldığı illerden biri olduğunu ifade eden Coşkun, "265 okulun temeli atıldı, bazıları bitmiş, bazıları yapım aşamasında, bazılarının ise arsası halen alınıyor. Bu okullarında bittiğini düşünürsek ortalama her okula 40 öğretmenden yaklaşık 11 bin öğretmen açığımız oluşacak. Böyle giderse Urfa’nın açığı bir türlü kapanmayacak. Bunun için yetkililerden biran önce açığın kapatılmasını istiyoruz’’ ifadelerini kullandı.U 

Urfa’nın üniversite sınavlarında başarısız olmasının sebeplerinden biri de öğretmen açığıdır
Eğitimdeki bu sorunun çözülmesi için yetkililere seslenen Coşkun, “Bu sorunun çözümü için mutlaka kadrolu öğretmen almak zorundasınız. Bunun başka yolu yok. Bazen bunu Maliye engelliyor, bazen elde olmayan sebepler deniliyor. Sonuçta bu çocuklar bizim çocuklarımız kaliteli eğitim almaları onların da hakkıdır. Üniversite sınavlarında her zaman 70’in üzerindeyiz. Bunun en önemli sebebi öğretmen açığıdır. Öğretmen olmadan eğitimin kalitesi olmaz. Bu sebeple biran önce bu açığın kapatılmasını istiyoruz. Buradan hükümet yetkilerine, Milli eğitim bakanlığına, kendi Milletvekillerimize, kendi Bakanımıza sesleniyoruz. Urfa ve diğer illerin açığı kapatılsın.” çağrısında bulundu. 

Türkiye’nin eğitimdeki en büyük sorunu öğretmen açığı
Coşkun son olarak, öğretmen açığının Türkiye’nin en büyük sorunu olduğunu vurgulayarak, “Türkiye’de 100-150 bin arası öğretmen açığı var. 300 bin tane okulunu bitirmiş atanmayı bekleyen arkadaşlarımız var. Yetkililerden biran önce bu sorunun giderilmesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.   (Osman Gülebak, Sedat Kuşulay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir