• DOLAR 32.47
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2447
  • ...
Baskı ve Dayatmalar Kaldırılsın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başörtüsü yasağı birçok alanda hala devam ederken okulların açılmasına günler kala başta başörtüsü yasağı ve okullarda her sabah çocuklara söyletilen andımız’ın kaldırılmasını isteyen Sivil Topluk Kuruluşları Beyazıt meydanında bir araya geldi. Özgür-Der’in düzenlediği protesto eylemine birçok Sivil Toplum Kuruluşu destek verdi. “Okullarda kışla düzenine son, çocuklar bizimdir devletin değil, ırkçı andı reddediyoruz, kemalizmin değil rabbimizin kuluyuz” sloganlarının atıldığı eylemde, “Eğitimde ideolojik dayatmaya hayır, okullarda kışla düzenine son” pankartları taşındı.


YASAKÇI ZİHNİYETİ LANETLİYORUZ
Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, yüce yaratıcının emirlerine uygun bir hayat sürdürme çabalarının egemenlerin rahatsız ettiğini söyleyerek, bu rahatsızlığın onları çeşitli baskı ve zalimane uygulamalara sevk ettiğinin belirtti. Eğitim alanında muhatap olunan baskı ve dayatmaların bu kapsamlı zulüm mekanizmasının bir tezahürü olduğunun altını çizen Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kızlarımızın başörtüsüyle uğraşan zihniyeti lanetliyoruz.

Bizim kızlarımızın inançları gereği olarak başlarını örtmelerinden size ne. Biz kimseyi örtünmeye icbar etmediğimiz gibi, kimsenin örtümüzle uğraşmasına izin vermeyiz” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığına da seslenen Kaya, şunları söyledi: “Bu komediye, saçmalığa ayıba son verin. Bir yandan, ‘Haydi kızlar okula’ diye kampanyalar yürütüp, diğer yandan başörtülü oluşlar gerekçe göstererek kızlarımızın yüzüne okul kapılarını kapatma tutarsızlığından vazgeçin”


ÇOCUKLARINIZI BAŞÖRTÜSÜZ OKULA GÖNDERMEYİN

Rıdvan Kaya’nın ardından Mustazaf-Der İstanbul Şubesi adına Cemal Çınar da bir konuşma yaptı. Akıl baliğ olan kız çocuklarının başörtüsüz okullara gönderilmemesi çağrısında bulunan Çınar hoca, bu konuda kararlı olduklarını söyledi. Her sabah okullarda çocuklara andımız adı altında Müslümanların inancıyla çelişen bir dayatmanın uygulandığını belirten Çınar hoca, andımız dayatmasının da bir an önce kaldırılmasını gerektiğini dile getirdi. Ayrıca 8 yıllık kesintisiz eğitimin de acil bir şekilde kaldırılmasını isteyen Çınar hoca, artık Müslümanların inançlarıyla çelişen uygulamaların kaldırılması gerektiğinin altını çizdi.

DOĞRUHABER


 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir