• DOLAR 32.571
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2433.328
  • ...
CHP`den İlginç Düzeltme!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP`nin sözcüsü Güler, Başbakan Erdoğan`ın Somali`ye ziyaretine ilişkin iki açıklama yaptı.

İlkinde sanatçı Ajda Pekkan`ın dans etmesini eleştiren Güler`in ikinci açıklamasından bu bölüm çıkarıldı. CHP`nin yeni sözcüsü Birgül Ayman Güler, ilk "politik kazasını" yaşadı. Güler`in basın mensuplarının maillerine gönderilen ilk açıklamasında, Başbakan Erdoğan`ın Somali ziyaretine katılan sanatçı Ajda Pekkan`ın kamptaki dansı eleştirildi. Yaklaşık 1 saat sonra gönderilen ikinci Somali açıklamasında ise "sessiz sedasız" Pekkan bölümü çıkarıldı.

PEKKAN`A DANS TEPKİSİ

Revizyon sonrası parti sözcülüğüne getirilen Genel Başkan Yardımcısı Güler, Erdoğan`ın Somali ziyaretine ilişkin dün yazılı açıklama yaparak tepki gösterdi. Güler, Genel Merkez`den saat 11.54` te basın mensuplarının maillerine geçilen ilk açıklamada, Erdoğan`ı yardımları "siyasi şova" dönüştürmekle suçlarken, heyetteki sanatçı Ajda Pekkan`ın Somalili kadınlarla dansına da tepki gösterdi. Açıklamada, "Başbakan`ın `Ben böyle felaket görmedim` dediği yerde, büyük felaketi yaşayan Somalili kadınlara `süper star`ın da katılımıyla dans ettirmek, onlara türkü söylettirerek Başbakan ve beraberindeki heyet için karşılama yaptırmak hangi vicdana sığar..." denildi.

İKİNCİSİ YAYIMLANDI

Genel Merkez`den 13.01`de maillere geçilen ikinci yazılı açıklamada ise Pekkan`a yönelik eleştirinin yer aldığı bölümün çıkarıldığı görüldü. İkinci açıklamada, "Yardıma gitmek ne kadar önemliyse, o yardımı gösteriye dönüştürmek de o kadar yakışıksız ve ucuz bir yöntemdir... Sayın Başbakanı,TürkiyeCumhuriyeti`nin vakarına gölge düşüren bu tutuma son vermeye çağırıyoruz" ifadeleri yer aldı. CHP`nin resmiinternetsitesine ise Pekkan eleştirisinin yer almadığı ikinci açıklamanın konulması dikkat çekti.CHPGenel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun Pekkan`a yönelik eleştiriyemüdahale ettiği belirtildi.

BUGÜN GAZETESİ


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir