• DOLAR 32.578
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2448.142
  • ...
Destekleme ödemelerinde uzun kuyruk oluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çiftçilere 2014 yılının mazot ve gübre desteklemeleri ödenmeye devam ediyor. 

Destekleme ödemelerini almak isteyen çiftçilerin sabahın erken saatlerinden itibaren banka önünde uzun kuyruklar oluşturduğu görüldü. 

Destekleme ödemesi yapan bankanın, daha önceki yıllarda yaşanan sıra kavgalarının önüne geçmek için çiftçilerin TC numaralarına göre sırasıyla ödeme yaptığı ifade edildi. 

Birkaç gündür ödemelerin yapılmasına rağmen sırada uzun kuyrukların oluştuğu gözden kaçmadı. Sırada beklemekten sıkılan birçok çiftçinin çevrede oturarak sohbet ettikleri görüldü. 

Mazot desteklemesi almak için sırada beklediklerini belirten çiftçi Ali Kuş, 5 günden beri ödemelerin yapıldığını sabahtan beri sıra beklediklerini söyledi. 

Destekleme ödemelerinde yapılan kesintilerden şikayetçi olan Aşir Yıldırım, "20 dönüm tarlamız var bize 280 lira veriyorlar. Onun da 20 liarsını kesiyorlar bize ancak 260 lira para kalacak. Onu da spor yardım parası ya da Suriye’ye yardım için kesiyorlar. Sabah saatlerinden itibaren geldim. Hala bekliyorum. Kimlik TC numaralarına göre veriyorlar.” diye konuştu. 

2014 yılında Şanlıurfa’da 54 bin 601 çiftçiye toplam 92 milyon 176 bin 784 TL mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi yapılacağı belirtildi.  (Osman Gülebak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir