• DOLAR 32.528
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2442.873
  • ...
Varto Yoğun Bakım Servisi'ne kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Varto İlçesi Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi, 4 yatak kapasitesi ile hizmete başladı.

 

Muş’un ilçelerinde yoğun bakım servisi olmadığını ve ilkini Varto’da hizmete açtıklarını belirten Muş ili Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Hacı Yusuf Güneş, 4 hasta kapasiteli olan servisin ve serviste bulunan cihazların Varto için çok önemli olduğunu söyledi.

 

“Muş ilçelerindeki ilk yoğun bakım servisi Varto’da açıldı’’

Hastane çalışanlarının hizmet adına büyük emekler verdiğini ifade eden Güneş, “Bugün burada arkadaşlarımızın özverili çalışmaları sonucu 4 yataklı, birinci basamak yoğun bakım servisimizi açtık. Birinci basamak servisimizde yoğun bakım servisi için gereken tüm ekipmanlarımız mevcuttur. 4 hasta kapasiteli bu servis ve serviste bulunan cihazlar Varto için çok önemlidir. Acil durumlarda hayat kurtaran bir yerdir burası. Servisimizde yoğun bakım hastalarımızı başka illere sevk etmeden takip ve tedavisini yapmaktayız.” dedi.

 

"Hastaların iyiliği için hasta ziyaret saatlerine riayet edilsin''

Varto Devlet Hastanesi’nin en iyi şekilde sağlık hizmeti verdiğini ifade eden Hastane Başhekimi Mazhar Utangaç ise, İnsan odaklı hizmetlerine yılmadan devam edeceklerini söyledi. Hastane işleyişinde karşılaştıkları bazı sıkıntılardan bahseden Utangaç, özellikle hasta yakınlarının hastalarının iyiliği için hasta ziyaret saatlerine riayet etmelerini istedi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir