• DOLAR 32.599
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2451.369
  • ...
Öğrenci ve öğretmenlere 478 tablet bilgisayar dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK- Fatih Projesi kapsamında okullarda başlatılan tablet dağıtımı devam ediyor.

 

Siirt’te  Atatürk Anadolu Lisesi Konferans salonunda düzenlenen düzenlenen törenle, öğretmen ve öğrencilere 478 adet tablet bilgisayar dağıtıldı.


 

Tablet bilgisayar dağıtım törenine Siirt Milletvekili Osman Ören, Siirt Valisi Ahmet Aydın,  İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş, çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

 

Törende bir konuşma yapan Siirt Valisi Ahmet Aydın, “Yıllar önce tarım toplumu vardı, sonra sanayi toplumu oluştu. Ancak günümüz toplumu bugün teknoloji toplumudur. Bilgiyi elde eden milletler geleceğin dünyasına yön veren milletler olacaktır. Geçen aylarda Japonya ve Güney Kore’ye gittik. Orada petrol, doğalgaz ve maden yok. Ama bilgiyi alıp işliyorlar, 1 dolara aldıkları ürünü teknoloji ve bilgi ile 10 dolara satıyorlar. Bugün birçok firma Güney Kore markası altında ülkemizde de dünyada da işlem görebiliyor. Sayın Başbakanımızın dediği gibi eğer biz gelecekte güçlü bir ülke olacaksak bunu ancak bilgiyle, teknolojiyle yapabiliriz. Bu amaçla, Türkiye gelecekte gelişmiş ülkeler arasında yerini alabilmesi için bu Fatih tablet projesi çok önemlidir. Emeği geçenleri kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Törende ildeki Fatih Projesi kapsamında yapılan uygulamalar hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş,  “Proje kapsamında ilimizde 449 etkileşimli tahta, 22 çok fonksiyonlu kamera ile 22 doküman  dağıtıldı. Geçen sene Siirt’te öğretmen ve öğrencilere 289 tablet bilgisayar dağıtıldı. Bugün ise Milli Egemenlik Lisesi, Takasbank Anadolu Güzel sanatlar Lisesi, Siirt Anadolu Öğretmen Lisesi ve Atatürk Anadolu lisesi olmak üzere 4 okul öğretmen ve öğrencilerine toplam 478 tablet bilgisayar dağıtıldı.” şeklinde konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ardından, öğretmen ve öğrencilere tablet bilgisayarların dağıtılmasıyla program sona erdi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir