• DOLAR 32.216
  • EURO 34.707
  • ALTIN 2446.79
  • ...
Silopi'de termik santrali protesto eylemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- Şırnak’ın Silopi ilçesinde sosyal medya üzerinden örgütlenen çevreci bir grup, ilçede bulunan termik santralleri protesto  etmek amacıyla basın açıklaması yaptı.

 

Sanat sokağında düzenlenen basın açıklamasına Silopi Belediye Başkan Vekili Abdulkerim Sönmez, Aile hekimi Dr. Engin Duruk, BDP Silopi ilçe Başkanı Aziz Acet, Şırnak ve Silopi İHD temsilcileri, Barış Anneleri İnsiyatifi, Sivil Toplum Örgütleri, Lise ve Dershane öğrencilerden oluşan yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

 

Sosyal medya üzerinden örgütlenen ve daha önce de Sanat Sokağında davullu zurnalı termik santral eylemi yapan çevreci kesim, bu kez daha kalabalık bir kitle ile eylemin ikincisini gerçekleştirdi. Maskot ve davul zurnalı eylemde termik santral aleyhtarı sloganlar atıldı.

 

Grup adına basın açıklamasını okuyan Fadıl Tay termik santral protestosunun ikincisini gerçekleştirdiklerini belirterek, “Halkımızı ve doğamızı günden güne bir çevre faciasına doğru sürükleyen termik santral gerçeğine dikkat çekmek ve bu santrallere karşı duyarlılık ve bilinç oluşturmak için toplandık. Şırnak bölgesinde neden bu termik santraller kurulmak isteniyor. Bu durum, insanın aklında soru işareti bırakıyor. Karadeniz Enerji grubu, Sinop’ta Trabzon’da, Samsun’da değil de, niye Silopi’de bunu yapıyor. Bunun bir sorgulanması lazım. Kesinlikle şunu söylüyorum. Biz sadece Silopi’de değil, sadece Şırnak’ta değil, sadece Türkiye’de değil, Dünyanın hiçbir yerinde termik santral istemiyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Silopi’de Aile Hekimi olarak görev yapan Dr.Engin Duruk, halkın sağlığı ile ilgilenen bir hekim olarak havanın, suyun ve toprağın, yapılmak istenen termik santraller yoluyla kimyasal maddeler salmak suretiyle zehirlenmesine karşı olduğunu, termik santralleri kınadığını belirterek,  “Bu vicdansızlığa dur demek gerekmektedir. Termik santrallerin kurulması demek, kanser hastalıklarının artması demektir. Termik santrallerin kurulması demek, yeni doğan çocukların sakat ve özürlü olması demektir. 200-300 işçiyi istihdam edeceğiz diyerek, buradaki insanların sağlıklı nefes almalarına engel olmaktır. Eğer gerçekten bu halkın sağlığına önem veriyorsanız, enerji ihtiyacını, insan sağlığına zarar vermeyen yollardan karşılarsınız. Halkımız bu konuda duyarlı ve bilgilidir ve buna müsaade etmeyecektir. Dolayısıyla termik santralleri kurmaktan vazgeçerek,  insan sağlığını dikkate alan projeler üretilmelidir. Termik santralleri kınıyorum ve halkımızın yanında olduğumu belirtiyorum”dedi.

 

Davul zurna eşliğinde yapılan termik santral karşıtı eylem, kitlenin sessizce dağılması ile sona erdi.  ( Muhammed Müldür - İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir