• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Diyarbakır`da tablet bilgisayar dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Milli Eğitim Bakanlığı`nın Fırsatları Arttırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi Projesi (FATİH) kapsamında Türkiye genelinde öğrencilere verilen tablet bilgisayarlar, Diyarbakır’da seçilen pilot okullara dağıtıldı. 

Pilot okullardan biri olan Selahaddini Eyyubi Anadolu Lisesinde, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri, Diyarbakır Vali Yardımcısı, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü, ilçe kaymakamları ve eğitim camiasından yetkililerin katılımı ile bir tören düzenlendi. 

Yenişehir ilçesinde bulunan Selahaddin-i Eyyubi Anadolu Lisesi`nde eğitim gören 170 öğrenci ve 44 öğretmene tablet bilgisayar verildi. 

Tablet dağıtımı programında konuşan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, Yapılan çalışmalardan gurur duyduğunu belirterek, pilot uygulama seçilen 4 ilden birinin Diyarbakır’ın olmasının önemli olduğunu söyledi. 

FATİH projesini, dünyanın en önemli projeleri arasında yer aldığını söyleyen AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, “ Eğitimde fırsat eşitliği üretmek üzere bu yola çıktık. Bizim okula gittiğimiz dönemlerde bulacak kitap yokken sizler çok şanslısınız artık okula gittiğinizde okulun ilk günü kitaplarınız masanızın üzerinde hazır. Ama biz bununla da kalmadık, Başbakanımızın `Çocuklarımız bizim geleceğimizdir` düsturuyla FATİH projesini hayata geçirdik. FATİH projesi Türkiye değil, tüm dünyadaki eğitim projesidir. Bu projeye başlarken 17 pilot il seçtik. Bu pilot illerden biride Diyarbakır`dır. Toplamda 450 bin öğrencimiz var. İlk etapta 53 daha sonra 199 okulda bu tablet dağıtımını tamamlayacağız. Her ne olursa olsun her şeyi okuyup fikir sahibi olup kendi fikirlerimizi üretmek zorundayız. Kendi geleceğimizi kendimiz inşa etmek zorundayız. " dedi. 

Yapılan konuşmanın ardından öğrencilere tabletleri verilmesiyle program son buldu. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir