• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
Hayvanlara yapılan işkence protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİT- Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği üyeleri ve hayvan severler, İzmit İnsan hakları Parkı’nda bir araya gelerek, hayvanlara uygulanan şiddeti protesto etti.

 

Topluluk adına basın açıklamasını Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği Başkanı Gonca Çelik Ketenağ yaptı.

 

Eskişehir de bir üniversite öğrencisinin bir kediye işkence ettikten sonra öldürmesinin insanlık dışı bir davranış olduğu ifade dene Ketenağ, “Şikâyetler üzerine gözaltına alınarak sorgulanan bu kişi, maalesef serbest bırakılmıştır. Neden mi? Çünkü ülkemizde hayvana eziyet suç sayılmamakta ve tıpkı yere tükürmek gibi kabahat olarak değerlendirilmektedir.”dedi.

 

Hayvanlara uygulanan şiddet ve işkencenin Türk Ceza Kanunu (TCK) kapsamına alınması gerektiğini savunan Ketenağ, “Ülkemizde maalesef her gün sayısız hayvan şiddete ve istismara uğramaktadır. Ne yazık ki bu ülkede, kafası ezilerek, bağırsakları deşilerek, tiner döküp yakılarak öldürülen ve dile getirmenin dahi insana acı verdiği korkunç olayların yaşandığı bir gerçeklik ortamında yaşıyoruz. İnsanlık onuruna asla yakışmayan ve hiçbir tanımlamaya sığdırılamayacak bu gibi olaylar karşısında ilgili kurumlar ve idare tarafından gerekli ve caydırıcı yaptırımlar uygulanamamaktadır.”ifadelerini kullandı.

 

Hayvana şiddet Türk Ceza Kanunu’nda suç sayılsın.

Hayvana şiddet konusunda yasaların yetersiz kaldığını kaydeden Ketenağ, “Savunmasız hayvanlara acımasızca şiddet gösterenlerin hukuk kanalıyla cezalandırılmadığı bir sistem, bireyler için de asla güvence sağlamayacaktır. Hayvana şiddet ve istismar Türk Ceza Kanunu’nda suç olarak nitelendirilmediği ve Kabahatler Kanunu’na göre para cezası ile ödüllendirildiği sürece bu ayıp ve şiddet sürecektir. Artık bütün çağdaş hukuk devletlerinde olduğu gibi hayvanlara karşı yapılan haksız ve hukuka aykırı bütün fiiller suç olarak kabul edilip ona uygun şekilde cezalandırılmalı ve kişinin sabıka kaydına işlenmelidir.”dedi.

 

Hayvanların eşya olmadığını ifade eden Ketenağ, “Doğanın ve hayvanların ne kendini savunacak 'avukatları', ne çıkarlarını koruyacak 'sendikaları', ne de 'oy hakları' var. 'İnsan merkezci' saplantılarımızı, 'kibrimizi' terk edebildiğimiz ölçüde diğer türlerle yaşamı daha eşit paylaşabilmeye yaklaşabileceğiz. Hayvanların merhamete, acınmaya, korunmaya değil, haklarının tanınmasına ve saygı gösterilmesine ihtiyacı var.”dedi.

 

Protesto sırasında sık sık “hayvanlara uzanan eller kırılsın” sloganları atıldı. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir