• DOLAR 32.536
  • EURO 34.95
  • ALTIN 2454.544
  • ...
Kaçak avlanan 61 kişiye 33 bin TL ceza uygulandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü, kaçak avlandığı tespit edilen 61 kişiye  yaklaşık 33 bin TL idari para cezası kesti.

Batman Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Ercan Turan, 2013 yılında kaçak avlanan şahıslara karşı yapılan ceza işlemleri ile ilgili İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) bilgi verdi.

 

2013 yılında Kara Avcılık Kanunu ihlalinden dolayı 61 adet idari yaptırımın uygulandığını belirten Turan, “Bu idari yaptırımla birlikte, şahıslara Kara Avcılık Kanunu kapsamında yaklaşık 33 bin TL ceza kesildi. Mümkün olduğu kadar, bu konularda bilgilendirme ve  eğitme yöntemiyle halkımızı bilinçlendirmek gerekiyor. Ama maalesef bunların yetmediği durumlarda da idari yaptırımları uygulamamız  gerkiyor. Caydırıcılık anlamında bu idari yaptırımlar önemlidir.” dedi.

 

Eğitime katılmayan avcıların zaman zaman katliam boyutunda avlandıklarını söyleyen Turan, “2004 yılında kaçak avlanmayla ilgili,  ilk defa eğitim verdiğimiz zaman, o zamanlar hakikaten bu kadar konuya vakıf, bilgili, eğitimli ve kanuna uyan avcılar yoktu. 2004’ten 2014’e kadar avcılarımıza toplamda 27 eğitim verdik. Her yıl bu eğitimlere büyük bir talep var. Eğitimli olan avcılarla eğitimli olmayan avcıların avlanma kriteri farklı oluyor. En azından belgeli ve eğitimli bir avcı, kanunlara ve avlanma limitine elinden geldiği kadar uymaktadır. Tabi hayatında eğitime katılmayan ve hayvan hakkı nedir bilmeyenler maalesef katliam boyutunda da avlanabiliyorlar.” ifadelerini kullandı.

 

Bakanlık tarafından koruma altında olan hayvanların olduğunu ifade eden Turan, yılın belli zamanında ve belli döneminde avlanan hayvanların da olduğunu vurgulayarak, “Koruma altındaki hayvanlar hiçbir nedenle avlanamaz ve bunlar koruma altındadır. Diğer tüm avlanabilen türlerin belirli avlanma zamanları var ve herkes te o zamana uymak zorundadır. Keklik, tavşan, yaban ördekleri, bıldırcın gibi hayvanlar, avlanabilen hayvanlardır. Koruma altındaki hayvanlar da dağ keçileri, leopar gibi,  yani nesli tükenmekte olan hayvan türleridir.” diye konuştu.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir