• DOLAR 32.589
  • EURO 35.059
  • ALTIN 2459.626
  • ...
`Bizleri birbirimize bağlayan ortak değer İslam`dır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Hür Dava Partisi, (HÜDA PAR) yerel seçim çalışması kapsamında Silvan Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Ortaç’ın tanıtımı için program düzenledi. 

Sezik Konferans Salonu’nda düzenlenen tanıtım programına; Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Mehmet Hüseyin Yılmaz, Kulp Belediye Başkan Adayı M. Sekvan Gündüz, Hazro Belediye Başkan Adayı Molla Nihat Çelik de katıldı. 

Molla Abdulbari Çelik hoca’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. M. Hüseyin Yılmaz’ın konuşmasıyla devam etti. 

“Her zaman halkımıza hizmet için çalıştık”

Daha önce dernek çatısı altında halka hizmet etmeyi hedef edindiklerini kaydeden Yılmaz, Mustazaf Der’in kapatılmasından sonra da halka hizmet için parti kurduklarını söyledi.  

Kur’an-ı Kerim eğitiminin yasaklandığı doksanlı yıllarda binlerce gence Kur’an-ı Kerim, siyer ve fıkıh dersi verdiklerini kaydeden Yılmaz, 2000 yılından sonra da dernek çatısı altında binlerce fakir ve muhtaç aileye yardımlarda bulunduklarını söyledi.

“Bizleri birbirimize bağlayan ortak değer İslam’dır”

HÜDA PAR olarak Kürt halkının diğer halklar gibi eşit haklara sahip olması gerektiğini savunduklarını ifade eden Yılmaz, “Bu topraklarda bir Türk’ün sahip olduğu hakların tümüne Kürd’ün de sahip olması lazım. Kürd’ü, Türk’ü, Arabı, Lazı birbirine bağlayan tek ortak değer İslam’dır” ifadesini kullandı.

25 milyon Kürd’ün yaşadığı bir ülkede Kürtçenin resmi dil olmamasının büyük bir haksızlık olduğunu belirten Yılmaz, Avrupa’da yaşayan yüz bin kişilik bir kavimin dili, resmi dil olarak kabul edilirken bunun Türkiye’deki uygulamanın tezatlığına dikkat çekti. 

Eşit ve adil bir temsiliyet istediklerini vurgulayan Yılmaz, “Kendi halkımızın barışını istediğimiz gibi bu ülkede yaşayan herkesin barışını istiyoruz. Ülkemizde barışın tesis edilebilmesi için Kürtlerin ilk önce kendi aralarında barışı sağlamaları lazım.” dedi 

Çözüm sürecini desteklediklerini ifade eden Yılmaz,  “Kanın dökülmemesini olumlu buluyoruz ancak devletle bir ateşkes sürecine girilmişken halka yapılan savaşı da doğru bulmuyoruz. Kürt halkının taşlanmasını, molotoflanmasını, bombalanmasını doğru bulmuyoruz. Kürt halkına yapılan en büyük zulüm ve haksızlıklardan bir tanesi de yapılan bu yanlışlardır. Kürt halkını kendi içerisinde çatıştırmak, birilerinin emellerine, fikriyatına alet olmaktır. Örgütsel, partisel çıkarların Kürt halkının önüne geçmemek lazımdır.” ifadelerini kullandı 

“Ne Kürtlüğümüzden nede dinimizden vazgeçeriz”

Kemalist rejimin yapamadığını birilerinin kısa sürede yaptığını ifade eden Yılmaz, “Kürt halkı Hz. Ömer den beri İslam’la şereflenmiştir ve o günden beri kimliğini muhafaza etmiştir. Biz ne Kürtlüğümüzden nede dinimizden vazgeçeriz. İçimizden çıkan ağaç kurtları gençlerimizi İslam’dan uzaklaştırdı. Kemalist rejimin 90 yılda yapamadığı İslami ve ahlaki yozlaşmayı, içimizden çıkan bu ağaç kurtları maalesef 20 yılda yaptılar ve bununla açıkça övünüyorlar. Genel Kurmay’a, ‘Laikliğin teminatı biziz, bizimle anlaşın yoksa İslamcılar, dindarlar gelecek Şeriatı getirecek’ şeklinde çağrılarda bulunuyorlar. Açıkça ‘Kürtleri dönüştürdük ve kadınları özgürleştirme adı altında Kürtler arasında namus kavramını kaldırdık. Kadınları İslam’dan, ahlaktan uzaklaştırarak kadınları kocalarının, anne ve babaların, kardeşlerinin namusu olmaktan çıkararak böylece özgürleştirdik’ demekteler. Kürt halkı eskiden beri namusuna, dinine düşkünlükle bilinir. Aramızdan namusu, dindarlığı kaldırırsak bizim Kürtlüğümüz kalmaz bunu herkes böyle bilsin. Kürt halkı dindar ve namusludur” şeklinde konuştu.   

Seçtiğimiz yöneticiler, haram yiyen insanlar olmamalı!”

Programa katılan Alimler Cemiyeti Genel Başkanı Molla Enver Kılıçaslan hoca ise konuşmasında; “Bizim başımıza yönetici ve idareci olarak gelenler haram yiyen insanlar olmamalı. Eğer kendimize bir insanı yönetici ve idareci olarak seçeceksek mutlaka onu yakından tanımamız lazım. Onun dürüst ve Allah’tan korkan bir idareci olduğunu, haram yemeyen, yetim malını gözeten birisini seçmemiz gerekir. Eğer buna dikkat etmezsek onun yapacağı bütün münkerata ortak oluruz.” Şeklinde konuştu. 

Daha sonra söz alan HÜDA PAR Silvan Belediye Başkan Adayı Aburrahman Ortaç, “Daha önceki belediye başkanları gibi vatandaşa tutamayacağımız boş vaatler vermiyorum. Yalnız üç şey için söz verebilirim. Silvan’a huzur, barış ve kardeşliğin gelmesi için sonuna kadar çalışıp mücadele edeceğiz. Sizin başınızda efendi değil sizin hizmetçiniz ve bekçiniz olacağız.” İfadelerini kullandı. 

Aday tanıtım programı, Molla Abdulbari Çelik’in yaptığı dua ile son buldu. (Yusuf Batı-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir