• DOLAR 32.554
  • EURO 34.949
  • ALTIN 2444.693
  • ...
Hayat boyu öğrenme ve planlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliğinin 58. maddesi gereği; 2013-2014 eğitim -öğretim yılının ‘Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu’ toplantısı Solhan Kız Teknik ve Meslek Lisesi toplantı salonunda yapıldı. 

Kaymakam Şeref Aydın Başkanlığında yapılan toplantıya; İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi Aktaş, Şube Müdürü Zülfü Çalışkan, Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Remzi Turgut ve komisyon üyeleri katıldı.

Halk Eğitim Merkezi kurslarının değerlendirildiği toplantıda; açılan kurslar, kursları başarı ile tamamlayanların iş imkânları, halk eğitim aracılığı ile farklı kurumlarda açılan kurslar ve açılmak istenen kurslar değerlendirildi. 

Açılan kurslarla ilgili bir sunum yapan Solhan Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Remzi Turgut, 22 kursu açabilecek her türlü birikim ve imkâna sahip olduklarını, kursların gelen talep üzerine açılacağını söyledi. 

Kurs Kayıtlarının başladığını belirten; Turgut, “Solhan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak bugüne kadar açmış olduğumuz çok sayıda ve çeşitli kurslarımıza 2013-2014 Eğitim öğretim yılında devam edeceğiz ve bu yıl 20 ayrı dalda mesleki kurs açmayı hedefliyoruz. Kurslarımız bir dalda fazla bir talep olursa o kursumuzu birden fazla açacağız, 22 ayrı dalda açmayı planladığımız kurslar için kayıtlarımız devam etmekte olup, kurslarımıza katılmak isteyenlerin müdürlüğümüze müracaat etmeleri gerekmektedir.” dedi.

Yeterli sayıda taleplerin olması durumunda 22 alanda açılması planlanan kurs isimleri ise toplantıda şöyle sıralandı:

Bilgisayar kullanımı (bilgisayar işletmenliği) Operatör, Bilgisayar destekli Muhasebe, Bilgisayar destekli mobilya tasarımcısı, Suluboya resim, yağlı boya resim, Açık alan satıcılar hijyen eğitimi(kantin), İngilizce seviye A1, Uygulamalı tiyatro, Bağlama eğitimi (bağlama düzeni), Ahşap hediyelik eşya yapımcısı, Arapça seviye A1, Küçük-büyük baş hayvan kesimi (kurban kesimi), Katı yakıtlı kalorifer ateşçisi, Kur’an-ı Kerim tecvidi  okuma,  Kuru temizleme elemanı, Kişisel gelişim, Geçici ustalık yetki belgesi, Boyacı eğitimi, Geçici Çocuk bakım elemanı,Bahçe bakımı, Özürlü memur seçme sınavına hazırlık (OMSS-ÖN LİSANS) Okuma –yazma  kademe kursu, Dikiş-nakış kursları, Ebru sanatı, Merkezi sınavlara hazırlık kursları. 

Toplantı sonunda Kaymakam Şeref Aydın, açılan kurslarda emeği geçen herkese teşekkür etti. (Behçet-Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir