• DOLAR 32.459
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2437.865
  • ...
Hüda Par Gevaş ve Gürpınar adaylarını tanıttı-FOTO
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Gevaş ve Gürpınar İlçelerinde yoğun bir katılımla düzenlenen programlarla ilçe teşkilatlarının açılış ile, Hüda Par Gevaş Belediye Başkan Adayı Fetullah Botan ile Gürpınar Belediye Başkan Adayı Levent Dalgın tanıtıldı.

aday tanıtım gerçekleşti. Programda konuşan Hüda Par Van Büyükşehir Belediye başkan adayı M. Mehdi Oğuz, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Gevaş’ta Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Parti binasının önünde gerçekleştirilen açılış ve aday tanıtım programı, Kur’an-Kerim tilavetiyle başladı.   

Hüda Par Gevaş Belediye başkan adayı Fetullah Botan ile Gürpınar Belediye Başkan Adayı Levent Dalgın tanıtıldı.  

“Niçin yaratıldığını bilmeyen nasıl yaşayacağını da bilemez”

Açılış ve aday tanıtım programlarında konuşan  Hüda Par Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı M. Mehdi Oğuz, Hüda Par’ın siyaset anlayışının İslami ve insani olduğunu, halkın malı olan belediyelerin, israf, yolsuzluk ve rüşvetin pençesinde olduğunu, kangren haline gelen bu sorunun yönetimlerin el değiştirmesine rağmen, varlığını hala sürdürdüğünü belirterek, “İslam fıtrat dinidir. Dolayısıyla İslami değerler insanlığın fıtratına uyumlu değerlerdir. Parti olarak esasen yapmak istediğimiz insanlığın fıtratına ve özüne dönmesi için siyaset alanında çalışma yapmaktır. Niçin yaratıldığını bilmeyen nasıl yaşayacağını da bilemez. Hüda Par bir öze dönüş hareketidir aslında. İnsanlığın fıtratına dönmesi halinde gerçek mutluluğu, dünya ve ahret saadetini elde edebileceğine inanıyoruz” dedi. 

“Halka hizmet hakka hizmettir”

Dürüst siyaset, gerçek adalet şiarıyla başladıkları siyasi hayatlarını, yerel yönetimlerde dürüst belediyecilik, gerçek hizmet şiarıyla sürdürdüklerini, dile getiren Oğuz,“Hür Dava Partisi olarak yerel yönetimlerde halkımıza canı gönülden hizmet etmek istiyoruz. Partimizin belediyecilik anlayışına göre; Halka hizmet hakka hizmettir. Hz Muhammed (sav) bir hadisi şeriflerinde şöyle buyuruyor: ‘Bir kavmin efendisi onun hizmetkârıdır.’ Bu nedenle Hüda Par’ın belediyecilik anlayışında belediye başkanı ve belediye çalışanları halkımızın hizmetkârıdır. Bizler halkımıza yük olmaya değil halkımızın sırtındaki yükü almaya geliyoruz. Yine Partimizin belediyecilik anlayışına göre, belediyeler partizanlığın değil hizmetin yeri olmalıdır. Bu bilinçle de dini, dili, mezhep ve meşrebi ile siyasi düşüncesi ne olursa olsun, bize oy versin veya vermesin ayırım yapmaksızın halkımızın her kesimine hizmet edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

“Rüşvet alan da veren de mel’undur.”

Belediyelerde ve diğer kamu kurumlarında rüşvetin önüne, İnancına sahip bir yönetim kadrosuyla geçilebileceğini belirten Oğuz, “Allah’ın izniyle Hür Dava Partisi’nin kazanacağı belediyelerin girişine  ‘Rüşvet alan da veren de mel’undur.’  hadis-i şerifini yazacağız. Belediyeler halkın malıdır. Halkın malına ve emanetine ancak ‘Fırat`ın kenarında bir oğlak kaybolsa, kıyamet gününde onun hesabı Ömer`den sorulur’ anlayış ve inancında olan kadrolar tarafından sahip çıkabilir. Biz de Hür Dava Partisi olarak diyoruz ki, belediyeler halkın malıdır. Belediyelere yetim malı gibi sahip çıkacağız. Hep birlikte menfaate dayalı siyasete karışı durmalıyız. Üstad Bediüzzaman Hazretleri, ‘Menfaate dayalı siyaset canavarlıktır’ buyurmaktadır.  Bakınız maalesef yıllardır bölgemizde ve ülkemizde menfaate dayalı siyaset yapıldığını hep birlikte görüyoruz. Her seçim döneminde siyasiler halkımızdan on binlercesine menfaat vaadinde bulunuyorlar. Halkımızı kandırıyorlar ve oylarını alıyorlar. Başa geçince de, kendisi ve çevresi, menfaatleri aralarında paylaşıyorlar. Onlar menfaatleri aralarında paylaşırken, bizler ise elimiz boş bir şekilde kalakalıyoruz. Hür Dava Partisi olarak menfaate dayalı siyasete son vereceğiz inşallah” diye konuştu.  

“Tertemiz ve yepyeni bir Gevaş’ı hep beraber inşa edeceğiz”

Hz. Muhammed (sav)’in  Mescitlerinizi sade yapınız, lakin şehir ve kasabalarınız göz alıcı olsun.’ hadis-i şerifini hatırlatan Oğuz, “Peygamberimizin bu talimatı doğrultusunda, Sosyal Projeler, İmar Projeleri, Çevre Projeleri ve Ulaşım Projeleriyle, parklarıyla, bahçeleriyle, sosyal tesisleri ve spor alanlarıyla,   ucuz ve rahat ulaşımıyla, akıcı trafiğiyle, asfalt yollarıyla,  işgal edilmeyen kaldırmalarıyla, temiz havası ve temiz suyuyla, kirlilikten kurtulmuş gölüyle, yemyeşil, tertemiz ve yepyeni bir Gevaş’ı ve yepyeni bir Van’ı hep beraber inşa edeceğiz inşaalalh” ifadelerine yer verdi.   

“HÜDA PAR’IN güneşi adaletin güneşi olacak”

Dünya ve ahiret saadetinin ancak İslami ve insani değerlerin hayatımızın her alanında hâkim olmasıyla mümkün olacağını aktaran M. Mehdi Oğuz konuşmasının sonunda, “İslami değerleri nasıl ki evlerimizde, camilerimizde yaşıyorsak, bu değerleri sokağımıza, okullarımıza, belediyelerimize ve bütün kurumlarımıza da taşımamız gerekiyor. Vallahi tek kurtuluş yolumuz budur. Bunun için bütün halkımızı dünya ve ahiret saadeti için elbirliği ile çalışmaya davet ediyoruz. Hüda Par’da birleşmeye davet ediyoruz. Hak ve adaletin kaynağı olan İslami değerlerin hakim olması için durmadan, yorulmadan çalışacağız. Çalışma bizden başarı Allah’tandır. Eğer güneşin doğma vakti gelmişse kimse ona engel olamaz. Hüda Par’ın güneşi adaletin güneşi olacak inşallah”  sözlerine yer verdi. 

“Rüşvetsiz, tarafsız, dürüst, adil ve şeffaf bir belediyecilik anlayışı gerçekleştireceğiz”

Programda kısa bir konuşma yapan Hür Dava Partisi Gevaş Belediye Başkan Adayı Fetullah Botan ise, Gevaş halkına olan muhabbetlerinin Hüda Par öncesine dayandığını hatırlatarak, “Bugün Hüda-Par’la size daha fazla hizmet etmenin ve sizinle beraber olmanın gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Bizim öncelikli projemiz, halkımızın değerlerine sahip çıkmaktır. Yarınlarımız, yani geleceğimiz olan gençliğimizi, çocuklarımızı en büyük değerimiz olan İslam ile yoğurup yetiştirmek olacaktır inşallah. Bizler belediyeyi devraldığımızda, Allah’ın izniyle düşüncesi, fikri ne olursa olsun, bize oy versin vermesin, partizanlık yapmaksızın, rüşvetsiz, tarafsız, dürüst, adil, şeffaf bir belediyecilik anlayışı gerçekleştireceğiz.  Zira belediyeler hizmet yeridir, partizanlık yeri değildir” şeklinde konuştu. 

Bu arada Gevaş ilçe teşkilatının açılışında kısa bir konuşma yapan Hür Dava Partisi Gevaş İlçe Başkanı Veysel Çiftci ise gayelerinin İslam ve insan olduğunu belirterek, asla halka ihanet etmeyeceklerini söyledi.  

Hüda Par Gevaş ilçe binasının açılışı ile buradaki program sona erdi.  

Daha sonra Gürpınar ilçesine geçen HÜDA PAR heyeti burada Gürpınar Belediye başkan adayı Levent Dalgın’ı tanıttı.

“Hüda Par Türkiye`de yaşayan tüm ezilmişlerin partisidir”

Buradaki programda kısa bir konuşma yapan  Gürpınar Belediye Başkan Adayı Levent Dalgın ise henüz kuruluşunun üzerinden bir yıl gibi kısa bir zaman geçmesine rağmen 48 il ve 240 ilçede teşkilatlanmasını tamamlayan Hüda Par’ın artık bir Türkiye partisi durumunda olduğunu ifade ederek, “Hüda Par mazlum halkın umududur. Hüda Par kim olursa olsun Türkiye`de yaşayan tüm ezilmişlerin, hakları ellerinden alınmışların buluşma noktasıdır. Hüda Par, bilhassa aziz İslam davası uğruna her şeylerini feda eden mazlum ve mustazafların en gür sesidir.” dedi. 

“HÜDA PAR bir dava partisidir”

Dalgın konuşmasının devamında “Bizler, hakka talibiz, adaletli bir yönetime talibiz, Hz Yusuf`un adil yönetime talip olması gibi bizlerde adil bir yönetime talibiz. Yıllarca İslam için bedel ödeyen Yusuf`lar artık inşallah Yusufi makamlara talip olacaklardır inşallah. Bizler Hz. Ömer gibi diyoruz ki, hamd olsun tabanımızda şayet eğilirsek bizi kılıçlarıyla düzeltecek insanlarımız var. Ama şunu unutmayın, şayet eğilirsek, sizlerden önce Aziz İslam davası uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimiz, bizden hesap soracaklardır, İslam davası uğruna bedeller ödemiş Yusuf`lar bizden hesap soracaklardır. Geride kalan yetimler ve aileler bizden hesap soracaktır. Varını yoğunu bırakıp terki diyar eyleyen muhacirler bizden hesap soracaktır. Bu dava öyle basit bir dava değildir. Hüda Par, bir parti davası değildir, bir dava partisidir”  ifadelerini kullandı. 

“Dinimizden de dilimizden de asla vazgeçmeyeceğiz”

Gürpınar`da köy köy gezdiklerini ve ilçenin eksiklerini yerinde tespit edip projelendirdiklerini belirten Dalgın, “Malumunuz bu sistem yıllarca Müslüman halklara eziyet etti. Ama mazlum Kürt halkı, dilinden dolayı da darbe yedi, iki defa mağdur edildi. Yüce Rabb`imiz Rum suresi ayet 22` de ‘Göklerin ve yerin yaratılması ile renklerinizin ve dillerinizin ayrı ayrı olması da onun ayetlerindendir. İşte bilenler için bunda deliller vardır’ buyurarak renklerin ve dillerin ayrı ayrı olmasını Allah`ın ayetleri olarak vasfediyor. Bizler HÜDA PAR olarak, yüce Rabb`imizin bir ayeti olan dilimize sahip çıkacağız, ama bunu yaparken dinimizden ve bizi biz yapan değerlerimizden de asla taviz vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.  

Program, Hüda Par Gürpınar İlçe Başkanı Erkan Demir’in yaptığı kısa bir selamlama konuşmasının ardından, yapılan duayla sona erdi.  (Murat Dalgın-İLKHA)

 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir