• DOLAR 32.519
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2424.202
  • ...
Öğrenci servis sürücülerine eğitim verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Hafta içinde Nusaybin ilçesinde okul öğretmenlerini taşıyan servis aracının kaza yapması, Kızıltepe (Qoser)  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü harekete geçirdi. Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı yaşanabilecek trafik kazalarının önüne geçmek amacıyla öğrenci servisi sürücüleri, okul müdürleri, öğrenci taşıma firma yetkilileriyle ile Kızıltepe Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonunda eğitim toplantısı düzenledi.

Toplantıya öğrenci servis araç sürücüleri, öğrenci taşıma firma yetkilileri, taşımalı eğitime tabi okul müdürleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube yetkilileri ve Milli Eğitim Şube Müdürleri katıldı.

 

Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı, toplantıda servis sürücüleri ile okul müdürlerine uyulması gereken kurallar ve bu kuralları uygulamada ihmal yaşanmaması  için uyarılar yapıldı. 

Düzenlenen toplantıda konuşan Bahçıvancı, ilköğretimde 5 bin 612 öğrenciye 444 servis aracı ile 32 taşıma merkezine, liselerde ise 4 bin 500 öğrenci 360 servis ile 14 taşıma merkezine ve 57 engelli öğrencinin de 6 servis aracı ile taşındığını belirtti. 

Toplantıda katılımın yüksek olmasının kendilerini sevindirdiğini sözlerine ekleyen Bahçıvancı,  “Siz sürücüler hem kendi canınızı hem de öğrencilere çok ehemmiyet vermeniz gerekir. Sigara yasağına ve hız kurallarına kesinlikle riayet edilmesi, öğrenciler dışında yük ve yolcu taşınmaması, araç tanıtım kartında sürücünün adı soyadı telefonu aracının yolcu kapasitesi güzergahı bulunması, muayeneler (karayolları periyodik muayenesi) 6 aylık, sigortalar karayolları zorunlu trafik sigortası ile ferdi kaza sigortası,araçtaki ses kullanımı kapı ve pencereler ile ilgili kurallara uyulması emniyet kemeri takılması gibi önemli kuralların harfiyen uyulması gerekir” dedi.

Daha sonra Trafik Polis ve Trafik Jandarma yetkilileri de araç sürücülerine uymaları gereken kurallar konusunda uyarıcı bilgiler verdiler. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir