• DOLAR 32.565
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2451.391
  • ...
Muhalifler Trablus`un 50 km Batısında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK-Libya`da ki muhalif güçlerin başkent Trablus`a doğru ilerlediği bildirildi. Muhalif güçlerin televizyonu, Trablus halkına varışları için hazırlık yapmaları çağrısında bulunurken, muhalifler başkentin batısındaki Zaviye`nin yanı sıra doğuda Brega kentinde de kontrolü sağladıklarını söylüyor. Muhalifler ayrıca başkentin doğusundaki Zlitan kentini de ele geçirdiklerini açıkladılar.

 

Muhalif Misrata Askeri Konseyi`nden Münir Remzi cuma günü Zlitan`da yaşanan çatışmalarda 31muhalifin öldüğünü, 120 isyancının da yaralandığını söyledi. Muhalifler, cuma günü Zaviye kentinde kilit öneme sahip bir petrol rafinerisinin muhalefet güçlerinin eline geçtiğini açıklamışlardı.

 

Muhaliflerin Zaviye`nin hemen dışında bulunan tesise girdiği ve Kaddafi yanlısı güçlerin ortalıkta gözükmediğini aktardı. Zaviye dışındaki rafineriyi almak için bir süredir plan yapan isyancıların liderlerinden Abdülkerim Kaşaba, çarşamba günü yaptığı açıklamada, rafinerinin giriş kapısında kontrolü sağladıklarını ve büyük taarruza hazırlandıklarını söylemişti.
Ayrıca muhaliflerin Tunus ile Trablus arasındaki ana yol üzerinde yer alan Zaviye kenti içinde de konumlarını güçlendirdiğini bildirildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir