• DOLAR 32.496
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2441.919
  • ...
Öcalan posteri kaldırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişinin yıl dönümü nedeniyle Batıkent Meydanı’nda kurulan platforma asılan Abdullah Öcalan posteri polisler tarafından kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre saat 06.30 sıralarında polis ekipleri tarafından etkinliğin düzenlendiği alana baskın yapıldı.  Platformun arka tarafına asılan Apo’nun posteri söküldü. 

Bilindiği üzere kısa bir süre önce BDP Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından etkinliğe dikkat çekmek için reklam panolarına PKK’nın Lideri Abdullah Öcalan posterleri asılmıştı. Ancak kısa bir aradan sonra Cumhuriyet Başsavcılığının verdiği posterlerin toplatılması kararının ardından panolardaki tüm posterler kaldırılmıştı. 

BDP/PKK’nin Şeyh Said çelişkisi

Öcalan için hazırlanan platformda Şeyh Said’in fotoğraflarının yer alması PKK/BDP’nin yeni bir çelişkisini gözler önüne sürdü. Esir düştüğünde “Ölümüm Allah ve din için olduktan sonra dar ağaçlarında asılmama perva etmem!” diyen Şeyh Said ile yakalandıktan sonra “Ben de Türk’üm. Hizmet etmeye hazırım. Hizmetim karşılığında rütbe istemiyorum.” diyen  Öcalan’ın posterlerinin yan yana asılması  büyük çelişki olarak değerlendirildi. 

Öcalan’ın sorgu kasetleri tartışılmaya devam ediyor

Türkiye’ye getirilişinin yıldönümü öncesinde İş Partisi tarafından servis edilen  Öcalan’ın sorgu kasetleri gündemi sarsmaya devam ediyor. Kasetlerde Öcalan’ın kendi taraftarlarını adeta pazarlaması tartışmaların odağında yer alıyor.

(Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir