• DOLAR 32.575
  • EURO 35
  • ALTIN 2449.144
  • ...
Farklı mutfak lezzetleri Diyarbakır`da yarışacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Anadolu mutfağını yaşatmak ve günümüz mutfaklarında tekrar gündeme getirmek amacıyla Matbah-ı Amire Derneği 1. Güneydoğu Anadolu Ulusal Yemek Yarışması`nı Diyarbakır`da düzenleyecek. 

19-20 Nisan tarihleri arasında yapılacak yarışmaya Türkiye`nin farklı illerinden üç yüz mutfak şefinin katılacağı ifade edildi. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde Kültür ve Turizm Daire Başkanı Muharrem Cebe ve Matbah-ı Amire Derneği Başkanı Gökhan Gümüş eşliğinde bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Farklı lezzetler kardeşliğimizin göstergesi olacak.
Bölge halkının yıllardır özlem duyduğu barış sürecine dikkat çekmek amacıyla böyle bir etkinlik tertipleyeceklerini söyleyen Gümüş "Doğu-batı ayrımcılığına son vermek arzusuyla Türkiye’nin farklı illerinden gelecek olan mutfak şefleriyle  birlikte Diyarbakır halkının misafirperverliğini ve zengin yemek kültürünü ulusal ve uluslararası kamuoyuna göstermek gayretindeyiz. Yöresel yemeklerin de gün yüzüne çıkacağı bu yarışmada farklı lezzetler kardeşliğimizin göstergesi olacaktır." İfadelerini kullandı. 

Acıya bal  eyleyelim, kavgaya son verelim.
"Bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak, acıya bal  eyleyelim, kavgaya son verelim arzusundayız" diyen Gümüş, "Ülkemiz tüm halklarıyla tam bir kültür mozaiğidir. Farklı kültürleri, yöresel lezzetleri, yöresel türküleri barındırmaktadır. Bu farklılıklar Türkiye’yi oluşturmaktadır. Güneydoğu Anadolu bölgemiz de, tarihiyle, mimarisiyle, gelenekleriyle, kültürüyle çok özlü  bir bölgemizdir." dedi. 

Amaçlarının batı illerinde her yıl düzenli olarak yapılan yemek yarışmalarını Güneydoğu Anadolu Bölgesine de taşımak olduğunu belirten Gümüş, yarışmaya yurtdışından 20 mutfak şefi, Türkiye’nin her köşesinden 300 mutfak şefinin katılacağını ve 50 mutfak şefinin bölgenin yöresel yemeklerini tanıtacaklarını söyledi. (M. Sait Adiyaman - İLKHA) 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir