• DOLAR 32.283
  • EURO 34.667
  • ALTIN 2404.312
  • ...
Zaman`ın Eski Yazarından Gülen Grubuna Kitap Tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gülen Cemaati`ne yakınlığı ile bilinen kitap satış ve dağıtım şirketi, Senai Demirci`nin bütün kitaplarını dağıtmama kararı alarak raflardan kaldırdı.

Bu kararın ardından uzun bir süre sessizliğe bürünen Senai Demirci, sessizliğini bozdu ve Sabah`a konuştu.

İşte röportajdan ilgili kısım:

-Kitaplarınıza yönelik ambargonun nedenini öğrenebildiniz mi?

Cemaatin kırmızı çizgisi Fethullah Gülen Hocaefendi`nin hiçbir şekilde eleştirilmemesidir. Bence eleştiriyi herkes hak ediyor. Bu eleştiri iması bile çok ciddi sonuçlara yol açabiliyor.

ERDOĞAN`I DESTEKLEYEN BİR TWEET ATTIM AMBARGO İLE KARŞILAŞTIM

-Sanıyorum cemaatten gelen ilk tepkiler 17 Aralık operasyonunda iktidar partisine destek vermenizle başladı.
17 Aralık sürecinden sonra Twitter üzerinden daha çok aktif oldum. Bunun yolsuzluk perdesi altında bir darbe olduğunu söyledim. Cemaat adına yürütülen tavrın yanında olmadığımı açıkça söyledim. Tarafım bellidir ama ben taraftar değilim. Ben ülkenin özgür iradesi ile seçtiği Başbakan`ı, iradesini ve yetkisini nerden aldığı belli olmayan, kimlerle ittifak ettiği henüz açıklanmamış birilerinin karşısında savunmak durumundayım. Çünkü bu benim irademin meyvesidir. İnsan da zaten iradesi ile şereflidir.

-Ambargodan sonra cemaatle görüştünüz mü?

Yayınevi görüştü. İlk önce bu kararlarını biraz müphem bildirdiler. Sonra doğru mu diye teyit etmek için aradığımızda böyle bir kararın alındığını öğrendik. NT mağazalarında "o yazarın bütün kitapları çıkıyor" denilmiş. Böyle bir mutlak yasak sözkonusu...

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir