• DOLAR 32.579
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2457.697
  • ...
Hakkâri Basınından Kısa Kısa
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAKKÂRİ- Hakkâri ve İlçelerinde son 24 saat içerisinde meydana gelen ve Hakkâri`den yayın yapan yerel gazete ve haber sitelerinde yer alan önemli gelişmeler.

Yüksekova Ajans

Yüksekovalı Esnaf 2 Gündür Kepenk Kapatma Zorunda Kalıyor
Kandil`e yapılan hava harekâtı ile ilçe merkezinde düzenlenen ev baskınlarındaki gözaltları kınama amacıyla Yüksekova BDP ilçe yönetiminin yaptığı basın açıklaması sonrası yine olaylar çıktı. Cengiz Topel Caddesi Dört Yol Kavşağı`nda yapılan basın açıklaması sonrası kalabalıktan ayrılan yüzü poşu ile kapalı bir grup eylemcinin ateş yakıp yolu trafiğe kapatması üzerine esnaf kendilerine veya işyerlerine gelecek olası bir saldırı ve zarara karşın işyerlerini kapatarak evlerine gitme mecburiyetinde kaldı. Eylemcilerin havai fişek ve taşlı saldırılarına polis gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale ederken, ilçedeki gerginlik gece saatlerine kadar devam etti. Öte yandan önceki günde öğle sonrası çıkartılan olaylarda yine esnaf kepenk kapatma zorunda kalmıştı.

Tören İptal Edildi, Cenaze Kayıp mı?
Önceki gün Çukurca İlçesi`nde yaşanan saldırıda hayatını kaybettiği açıklanan Uzman Çavuş Erhan Ar`ın naşının bulunamaması üzerine memleketi Yozgat`ta düzenlenmesi planlanan cenaze töreni iptal edilmek zorunda kaldı. Yozgat Valisi Necati Şentürk yaptığı açıklamada; Ankara Adli Tıp Kurumu`nda yapılan incelemelerde Uzman Çavuş Erhan Ar`a ait herhangi bir bulguya rastlanılmadığını belirterek, yapılması planlanılan cenaze töreninin iptal edildiğini duyurdu. Hakkâri Valiliği`nin bugün yaptığı açıklamada; "Allah`a şükür kayıp cenazemiz yok. Bir uzman çavuşun cenazesinin kayıp olduğu bilgisi gelmişti. Ancak daha sonra komutanlarla yaptığımız toplantılarda kayıp cenazenin olmadığı ortaya çıktı. Oraya farklı birlikler sevk edildiği için ilk gelen bilgiler o yöndeydi. Ancak daha sonra bu kayıp cenaze bilgisinin yanlış olduğu ortaya çıktı." Hakkâri Valisi Muammer Türker`in yaptığı bu açıklamadan sonra, saldırıda yaşamını yitirdiği açıklanan ve memleketi Yozgat`ta cenaze töreni düzenlenen Uzman Çavuş Erhan Ar`a ait herhangi bir bulguya rastlanılmaması akıllarda soru işaretleri bırakırken, cenazenin kaybolduğu iddiasını yeniden gündeme getirdi.

Hakkâri Haber TV

Hakkâri`de Fitrelik Buğday Satışları Başladı
Hakkâri`de fitre için her yıl satışa çıkarılan buğday bu sene adeta kapışılıyor. Fitreyi nakit ödemektense her biri 5 fitrelik olan bir teneke buğdayın daha ekonomik olduğunu belirten buğday satıcısı Hacı Sevin, Hakkâri`de ailelerin genelde kalabalık ve ekonomik durumlarının ise iyi olmadığını ve aile de kişi başına 15 TL fitre vermek yerine bir tenekesi 5 fitre olan buğdayın tercih edildiğini belirtti. Günde 150-200 teneke buğday sattığını belirten Sevin, Ramazan bayramının yaklaştığı bu günlerde satışlarının daha iyi olduğunu söyledi.

Yüksekova Haber

Madde Bağımlıları Konferansı Ertedendi
Hakkâri`nin Yüksekova İlçesinde Hakkâri SES Şubesine bağlı Sağlık Komisyonu ile Psikiyatri Uzmanı Dr. Ali Kuserli tarafından madde bağımlılarına yönelik konferans ertelendi. Madde kullanmanın birey, aile ve toplum üzerindeki etkileri, bireyin ve toplumun kendini nasıl koruyacağı, varsa madde kullanımı bireyin bundan nasıl kurtulacağı, tedavisinin nerede hangi koşullarda yapıldığı hakkında bilgi verilecek. Hakkâri SES Şubesi, Yüksekova SES Şube temsilciliği, Yüksekova Belediyesi, KESK Şubeler ve Temsilciler Platformu ve diğer Demokratik Platformların ortaklaşa düzenlediği halk konferansına tüm vatandaşlar davet edildi.

Hakkâri NEWS

Yüksekova`da Ardı Ardına Bombalar Patladı
Yüksekova`da devam eden olaylar esnasında ardı ardına patlama sesleri geldi. Yüksekova Cengiz Topel Caddesi ve Şemdinli yolu üzerinde devam eden olaylar yer yer şiddetleniyor. Olaylar esnasında el yapımı olduğu sanılan üç ses bombası, büyük bir gürültü ile patladı.

Yüksekovadan

Çukurca Saldırısıyla İlgili Şok İddia
Hakkâri-Çukurca karayolunda 8 askerin şehit düştüğü 2 askerin de kaybolduğu terörist saldırının perde arkası aralanmaya başladı. Edinilen bilgilere göre, saldırıyı PKK`nın `derin isimlerinden` Dr. Bahoz Erdal kod adlı `Fehman Hüseyin grubu` gerçekleştirdi. Yaklaşık 10 kişilik terörist grup bir hafta boyunca geceleri yola mayın döşemek için çalıştı. `Ağaçdibi` mevkiindeki hain tuzak; `Bahoz`a bağlı Murat, Umut, Cudi, Andok, Hebat ve Botan kod adlı teröristler tarafından kuruldu. İlk saldırı sahur sonrası Çukurca`dan Hakkâri`ye doğru yola çıkan konvoya yapıldı. Saldırıdan sonra askerî birlikler, Hakkâri merkezden yardım istedi. Bölgeye intikal eden birlik, Bahoz`un tuzağına düştü. Askerlerin büyük bölümü ikinci saldırıda şehit düştü. Fehman Hüseyin`in, yabancı devletlerin istihbarat örgütleriyle ilişkide olduğu daha önce gündeme gelmişti. Bahoz kod adlı teröristin, ekibine "Arazi boş, istediğinizi yapın." diye talimat verdiği iddia ediliyor. Hüseyin, Hakkari bölgesindeki saldırıların neredeyse tamamından sorumlu tutuluyor.

Şemdinli Haber

Şemdinli Balı Piyasalarda
Hakkâri`de el değmemiş, yüksek rakımlı, yüzlerce bitki türünü barındıran yaylalar, arıcıların en gözde mekânları arasında yer alıyor. İl genelinde doğal koşullarda tamamen organik üretilen ve Anzer balını aratmayacak kalitede olduğu belirtilen "Şemdinli balının" kilosu, 80 ile 120 lira arasında piyasada alıcı bulmasına karşın, üreticiler markalaşma ve İran`dan getirilen ürünlerin Şemdinli balı olarak pazarlanmasından rahatsız. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Tanyürek, arıcılığın Hakkari açısından önemli bir tarımsal faaliyet olduğunu belirterek, bölgenin yüzlerce endemik bitki türünü barındıran yaylalarının, arıcılık açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. İl genelinde üretilen ve "Şemdinli balı" olarak piyasaya sürülen balın oldukça yüksek kalitede olduğunu bildiren Tanyürek, "Bununla ilgili laboratuar analiz sonuçları da elimizde bulunmakta. Laboratuar analiz sonuçlarına göre çok kaliteli olduğu belgelenen Şemdinli balı, markalaşma konusunda hak ettiği yerde değil. Hak ettiğinden düşük fiyatlarla alıcı bulabilmekte ve çok büyük sıkıntılar yaşanmakta" dedi.

Hakkâri Posta

Hakkâri`de Karpuz Bereketi
Hakkâri`de son yıllarda ekimine başlanan karpuz, halkın geçim kaynağı olmaya başladı. Her yıl karpuz tarlalarına yenileri ekleniyor. Özellikle Çukurca karayolu üzerinde bulunan Üzümcü köyünde ekilen karpuz tarlaları büyük ilgi görüyor. Tadı ve büyüklüğü ile diğer bölgelerdeki karpuzlardan farklı olan Üzümcü karpuzu adeta yok satıyor. Karpuza, Hakkari dışında Van ve Şırnak gibi çevre illerden de alıcıların rağbet gösterdiği belirtildi.

Yüksekova Güncel

Şemdinli`de Basın Açıklaması
PKK Lideri Abdullah Öcalan`ın üç haftadır avukatları ile görüştürülmemesi ve Federal Kürdistan Bölgesi`ne yönelik hava operasyonu Hakkâri`nin Şemdinli İlçesi`nde, BDP İlçe binası önünden bir araya gelen ve aralarında Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre, eski Belediye Başkanı Hurşit Tekin, İHD Şemdinli Temsilcisi Emin Sarı, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Muharrem Tekin ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de bulunduğu çok sayıda kişi yürüyüş ve basın açıklaması ile kınandı.
Saim Yüksek - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir