• DOLAR 32.588
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2463.378
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- 20 Ağustos Cumartesi Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Medya Gazetesi; `Somali`de İnsanlık Dramı Yaşanıyor`
AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, açlık ve kuraklık nedeniyle ölümlerin yaşandığı Somali`deki mülteci kampında şahit oldukları ortamın büyük bir dram olduğunu söyledi. Geçtiğimiz Salı günü gittiği Kenya`nın Somali sınırında bulunan Dadaab Mülteci Kampı`ndan izlenimlerini aktaran Milletvekili Ziver Özdemir, mülteci kampındaki ortamın ve şartların oldukça ağır olduğunu bizzat yaşayarak gördüklerini dile getirdi.

`Mazlum-Der`den, `Kur`an İçin Sivil İtaatsizlik Eylemi!..`
Ülkedeki tüm insan hak ihlallerine duyarlılığıyla bilinen İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlumder), bugün ülke genelinde sivil itaatsizlik eylemleri gerçekleştirecek. Mazlumder Batman şube Başkanı avukat Murat Çiçek, genel merkezin bir süre önce Van genişletilmiş MYK toplantısında aldığı karar gereği Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Diyarbakır, Trabzon, Konya, Kayseri, Sivas, Gaziantep, Kocaeli, Sakarya, Uşak, Hatay, Ağrı, Malatya, Şanlıurfa, Akyazı ve Batman`da 20 Ağustos 2011 Cuma günü eş zamanlı olarak alanlara inileceğini söyledi. Mazlumder üyelerinin, Kur`an Kurslarına 12 yaş sınırı yasağının kalkması için demokratik tepkilerini dile getireceklerini belirterek, genel merkezin 2009 yılında "İmza At Yaş Sınırını Kaldır" isimli bir imza kampanyası başlattığını ve topladığı 70.000 imza ile mevcut sivil iradenin, 28 Şubat ve onu sürdüren siyasi iradenin baskı ve tahakkümünü kabul etmediğini anımsattı.

Pusula Gazetesi; `Yol Parası Bulamayınca İntihar Etmek İstedi`
Batman`dan Mersin`e gitmek isteyen sara hastası bir vatandaş yol parası bulamayınca intihar etmek istedi. Mersin`de yetiştirme yurdunda kalan ve Batman`a yakınlarını ziyarete gelen Aydın Y. (20) isimli sara hastası vatandaş, tekrar Mersin`e gitmek için yol parası bulamayınca İl Özel İdaresinin üçüncü katından aşağıya atlamak istedi.

`3 Yılda 20 Kişi Boğuldu`
Batman İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden Batman`da yaşanan boğulma olaylarına karşı aileleri uyarırken, 2009 yılından bugüne kadar 20 boğulma vakasının yaşandığı kaydedildi. 2011 yılında Raman`da 1, Hasankeyf`te 1, Bıçakçı köyünde 1, Beşiri ilçesinde de olmak üzere toplamda beş kişi boğularak can verirken, 2009`da 11, 2010`da ise 4 kişi boğularak can verdi. Batman İl Afet Müdürü Eşref Ariç, son üç yıllık zaman diliminde toplam boğulma vakasının 20 olduğunu belirterek, " Okulların açılmasına az bir süre kala vatandaşlarımızın daha dikkatli olmaları gerekiyor. Ailelerin çocuklarını uyarmalarını lazım."Dedi.

Doğuş Gazetesi; `Camiler Dolup Taştı`
Mübarek Ramazan ayının üçüncü Cumasında da Batman`daki camiler dolup taştı. Camilerde yer bulamayan cemaat, namazlarını cami dışında sokak ve pasajlarda serdikleri seccadeler üzerinde kıldı.

`Mazlumder den, Kur an İçin Sivil itaatsizlik Eylemi!..`
İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği(Mazlumder), Kuranın önündeki engellerin kaldırılması için 20 Ağustos 2011 Cumartesi günü başta Ankara, İstanbul, İzmir, Konya, Bursa gibi büyük şehirlerde olmak üzere aralarında Batman`ın bulunduğu 20 ilde eş zamanlı olarak kitlesel basın açıklaması yapacak.

Mezopotamya Gazetesi; `Aydın: Somali Ümmetin Bir Yarası`
Son 60 yılın en kötü kuraklık ve kıtlığını yaşayan Somali için yardım kampanyası başlatan Muhtaçlar İle Dayanışma Derneği Umut-Der Genel Başkanı İsa Aydın, Somali ye sessiz kalamayacaklarını söyledi.

`Güpegündüz Hırsızlık`
Batman`ın en işlek caddelerinden olan Gülistan Caddesi`nde yol ortasında, güpegündüz hırsızlık olayı yaşandı. Batman`ın en işlek caddelerinden olan Gülistan Caddesi`nde Cadde ortasında güpegündüz hısızlık olayı yaşandı. Edinilen bilgilere göre 20-25 yaşlarında isimleri öğrenilmeyen üç kişi, Batman`ın en işlek caddelerinden olan Gülistan Caddesi`nde H. Tahsin Balki adlı vatandaşın cebine girerek biriktirdiği kirasını dâhil 450 TL`sini çalmak istedi.

Batman Postası Gazetesi; `Bakan Şimşek`ten Emin Çelik`e Destek Ziyareti`
Evine ses bombası atılan Göçerler Derneği Başkanı Emin Çelik`in Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ziyaret ederek geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Batman Gazetesi; `Özdemir Afrika`daki Dramı Aktardı...`
AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, açlık ve kuraklık nedeniyle ölümlerin yaşandığı Somali`deki mülteci kampında şahit oldukları ortamın büyük bir dram olduğunu söyledi.

Çağdaş Gazetesi; `TPAO`da 53 Güvenlikçi Açıklandı!`
Tartışma konusu olan TPAO Batman Bölge Müdürlüğü`nün özel güvenlik eleman sınavı rötarlı açıklandı. Diyarbakırlı bir firmanın ihalesini üstlendiği özel güvenlik elemanı sınavına giren bin 600 kişiden başarılı oldukları bildirilen 53`ünün isimleri İş-Kur`un panosuna asıldı.
M. Sıddık Demir-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir