• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Peygamber Aşıkları Sevdalarına Kavuştu`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEKKE-MEDİNE
İnzar Hac ve Umre Organizasyonu ile Peygamber Sevdalıları Platformu`nun ortaklaşa gerçekleştirdikleri Umre programı Mekke-i Mükerreme`deki son Umrelerinden sonra Medine-i Münevvere safhasıyla devam ediyor.

Adeta her adım başı, Peygamber Efendimiz(sav) sireti ve sahabe-i Kiram`ın o destansı mücadeleleri anlatıldı, hayatlarından örnekler verildi. Mu`temirler kimi zaman duygulandı, kimi zaman hüzünlendi, kimi zaman da böylesi bir şahlanışın ve böylesi bir davanın müntesiplerinin takipçileri olmaları hasebiyle gururlandı, onurlandı.

SON İHRAM TEN`İM`DE GİYİLDİ
Peygamber Sevdalıları`ndan Diyarbakır Grubu Mekke-i Mükerreme`den ayrıldıktan sonra İstanbul Grubu bir Umre daha yapmak için Hz. Aişe validemizin Peygamberimiz(sav) emriyle ihrama girdiği Ten`im yolunu tuttu.

Siyerden anekdotların anlatıldığı yolculukta rehber hocalardan Abdurrahman Yıldız`ın verdiği bir örnek herkesi hüzne boğdu. Cahiliye döneminde adamın biri çok sevdiği kızını borç korkusundan kendisinden alınır diye Ten`im bölgesindeki bir kuyuya atmıştı.

Peygamber Efendimiz`in özellikle annemiz Hz. Aişeye bu bölgede ihrama girmesini söylemesi bunun üzerine ayrıca manidar bulundu. Bunlar anlatıldıktan sonra araçta bulunan küçük mü`temirelerden Şüheda Yapıcı`ya söyletilen ilahi ve ezgiler, İslam`ın kız çocuklarına verdiği değeri bir kere daha gözler önüne seriyordu. İhrama giren Müslümanlar sabaha doğru tavaf ve sa`ylarını bitirerek bir kez daha umre yapmış oldular.

`MEKKE PEYGAMBER SEVDALILARINA AĞLIYORDU`
İki gün ard arda Mekke-i Mükerreme`den Medine-i Münevvere`ye yol alan Peygamber aşıklarının ayrılışları sırasında garip bir durum oldu. Gidildiği günden beri ve belki de çok öncesinden yağmurun yağmadığı Mekke`de, iki gün ard arda ve kafilenin ayrıldığı öğlen sonrası aynı saat olan saat 03:00 civarı yağmurun yağması `Mekke Peygamber Sevdalılarının ayrılışlarına ağlıyor` latifelerine vesile oldu. Gerçekten de Peygamber aşıklarının, gerek tavafta ve gerekse de gidiş geliş ve hal hareketlerindeki vakarları rahmet-i Rahman`ı mücip cinstendi.

"AŞIKLAR SEVDALARINA KAVUŞUYORDU"
Peygamber Sevdalıları için 450 km.lik yol adeta 1000 km. gibi olmuştu. Uzun bir yoculuktan sonra Medine-i Münevvere`ye varan "aşıklar" maşuklarına koşarak aşklarını bir kez daha gösterdiler.

Mescid-i Nebeviy`e hızlı adımlarla giden Müslümanlar, rehber hoca Abdurrahman Yıldız`ın rehberliğinde önce Kubbet`ül Hadra`nın önünde bir selamlama ve dua proğramı yaptılar.

Ardından Mescid`in içerisine geçen müslümanlar, önce Peygamber Efendimiz`in, Hz.Ebu Bekir`in ve Hz.Ömer`in kabri şeriflerini ziyaret ettiler. Daha sonra İnzar Grubu Umrecileri, mescid içerisindeki ashab-ı suffa mektebi ve diğer önemli yerleri görerek rehber hocadan bilgilendiler.

Bundan sonra da kafilede yer alan Müslümanlar, Peygamber Efendimiz`in Cennet Bahçesi(Ravza-i Mutahhara) olarak belirttiği yerde, yoğun kalabalıkta namaz kılma kuyruğuna girdiler.

(Abdullah Bahadır)

İnzar Hac ve Umre Organizasyonu ile Peygamber Sevdalıları Platformu`nun ortaklaşa gerçekleştirdikleri Umre programı Medine-i Münevvere safhasıyla devam ediyor

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir