• DOLAR 32.526
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2488.926
  • ...
Salavat kampanyası 20 Şubat`ta başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Diyarbakır Bölge Koordinatörlüğü, 2014 Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında hazırlıklarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya platforma bağlı derneklerin temsilcileri katıldı.

 Kutlu Doğum Programlarının hazırlıklarına 2014 Ocak ayı itibariyle başladıklarını belirten Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır Bölge Koordinatörü yetkililerinden Cemil Cahit Ünsal, bu yıl yapılacak salâvat kampanyasının 20 Şubat tarihinde başlayacağını ifade etti.

 “Kutlu Doğum heyecanı bizleri sardı”
Kutlu Doğum heyecanının şimdiden halk gibi kendilerini de sardığını belirten Ünsal, “Her yıl farklı kampanya, yarışma ve programlar yapıyoruz.  Diyarbakır Koordinatörlüğü olarak da çalışmalarımıza başlamış bulunuyoruz. Bu çerçeve de koordinatörlüğümüze bağlı temsilci kardeşlerimizle bir araya gelerek 2014 yılının kutlu doğum etkinliklerinde yapacağımız programlar hakkında görüş alışverişinde bulunduk.” dedi.

 “Her güne binler salâvat”
Salâvat kampanyasının resmen 20 Şubatta başlayacağını fakat halkın geçen nisan ayında başladığını belirten Ünsal, “Peygamber sevdalısı halkımızın zikri olan salâvat kampanyası duyduğumuz kadarıyla çoktan başlamış. Hatta bazı âşıklar geçen yıl kutlu doğumda salâvat sayılarının açıklanmasından hemen sonra başlamış. Bu kampanyayı kısmet olursa her yıl yaptığımız gibi Çağrı FM ile ortaklaşa bir şekilde başlayacağız. Bu nedenle sadece kutlu doğum ayı değil her gün binler salâvat diyoruz.” ifadelerini kullandı.

 “Ellerde tesbih dillerde zikir olsun”
“Ellerde Tesbih ve Zikirmatik Dillerde ve Gönüllerde Salavat” sloganıyla salavat kampanyasını sürdüreceklerini belirten Ünsal, “Salavat kampanyamız Diyarbakır’da gerçekleştirilecek Kutlu Doğum etkinliğine kadar devam edecektir. Ayrıca ödüllü siyer sınavı, makale ve şiir yarışmaları da düzenlenecektir.” dedi.

 Ünsal son olarak, “Buradan Diyarbakırlı peygamber sevdalısı halkımıza bir müjdemiz daha vardır. O da kutlu doğum ayı münasebetiyle her eve dağıtacağımız Kur’an-ı Kerim hediye kampanyası ve çalışmasıdır. Biz inanıyoruz ki birçok peygamber sevdalısının gönlünde olup da yapamadığı bir arzuyu peygamber sevdalıları gerçekleştirecektir. Ama istiyoruz ki bunu peygamber sevdalısı hayırseverlerle beraber yapalım. Bu gerçekten büyük ve hayırlı bir projedir. Peygamber sevdalısı hayırseverlerin de destekleriyle bunu gerçekleştireceğiz inşallah.” şeklinde konuştu. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir