• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İmamlara, `İtikadınız bozuldu` denildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-28 Şubat  döneminin mağdurları yaşadıkları zulümleri anlattı. Darbe döneminden mağdur edilen imamlardan Abdulhakim Bayantemur, kendilerine “İtikadınız bozuldu, ameliniz bozuldu bu nedenle sizleri göreve almıyoruz.” denildiğini  ifade etti.

Yaşadığı hukusuzlukları anlatan Bayantemur,Diyarbakır’ın Yolaltı köyünde imam hatip olarak görev yaptığını söyledi.  Bayantemur, “1995 yılında açığa alındım. 2000 sürecinde de görevden alındım. Bu süre içinde mağduriyetimin giderilmesi için Diyarbakır İdare Mahkemesi ile Ankara İdare Mahkemesi daha sonra başvurduğum Danıştay’dan da bu konuda ret cevabı aldım. Daha sonra, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvurdum. Onlar da bu konuda işin bir iç mesele olduğunu  söylediler. ‘Bu sizinle kurum arasında bir mesele’ dediler ve dosyayı incelememe kararı aldılar.” şeklinde konuştu.

657 Memurlar Kanununun 98/ b maddesinin değişmesi gerektiğini belirten Bayantemur, “Daha sonra bu hükümet döneminde Anayasa mahkemesine bireysel başvuru yaptım.  Buradan da ret cevabı aldım. Dolayısıyla yıllardan beri süren bir mağduriyet söz konusudur. Gerek hükümetin gerekse kurumun yapmış olduğu hukuksuz bir işlemdir. Mağdur edilmiş bulunmaktayız. Mevcut hükümette bu konuya el atmamıştır. Gerekli düzenlemeler de yapılmamıştır.657 Memurlar Kanunu 98/ B maddesini değiştirmemiştir. Dolayısıyla bağlı bulunduğumuz kurum bu maddeyi hep bahane etmiştir. Görevden atılan imamlara ‘itikadınız, ameliniz, bozulduğu için sizi göreve almıyoruz.’ Böylesi bir maddenin değiştirilmesi hükümetin elindedir.’’şeklinde konuştu.

Şuana kadar yaşatılan mağduriyetlerin giderilmesini isteyen Bayantemur, “Biz şuanda göreve dönmek, bıraktırılan hizmete devam etmek için İslami hassasiyetleri yaşama ve yaşatmak için görevimizin iadesini istiyoruz. Mağduriyetlerimizin giderilmesini talep ediyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir