• DOLAR 32.534
  • EURO 34.839
  • ALTIN 2429.489
  • ...
Şefkat Tepe dizisindeki saygısızlığa büyük tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Samanyolu TV’de yayınlanan ‘Şefkat Tepe’ dizisindeki Hz Muhammed (sav) sahnesine tepkiler devam ediyor. Hz. Muhammed`e (sav) saygısızlık gösterilmesine sert tepki gösteren bölge alimleri, Peygamberimize karşı yapılan saygısızlığın kabul edilemeyeceğini belirttiler.

Peygamberimizin tüm alemlere rahmet olarak gönderildiğini belirten Molla Zeki Bilgin, “Peygamberimiz dünyanın en büyük ve en şerefli insanıdır. Bu vesileyle Allah, Kur’an-ı Kerim’i Peygamberimize göndermiştir. İnsanlara tebliğ eden Peygamberimiz her türlü eksikliklerden münezzeh olan büyük bir insandır. Peygamberimizi ne kadar övsek azdır. Bu vesileyle Allah, O’nu bize rahmet olarak gönderdiği için O’nu tahkir eden, O’nun şahsına karşı saygısızlık gösteren kim olursa olsun onun İslam’dan alakası tamamıyla kesilmiş olur.” dedi.

“Peygamberimize karşı yapılan saygısızlığı kesinlikle kabul etmeyiz”
Rahmet olarak gönderilen Peygamberimize karşı saygısızlık gösteren ve O’nu kendi menfaati için başka şekilde gösteren insanların Peygamberimizle tamamıyla alakalarının kesildiğini ifade eden Bilgin, “Biz ne kadar Peygamberimizin azametini anlatsak hiçbir zaman bitiremeyiz. Biz hiçbir zaman bir Müslüman olarak, bir İslam toplumu olarak Peygamberimize karşı yapılan saygısızlığı kesinlikle kabul etmeyiz. Çünkü O, bizlere hak yolu gösteren ve bu hak yolu göstermek için de büyük ızdıraplar içerisinde, büyük zahmet ve sıkıntılar içerisinde yaşayarak bize bu İslam dinini kazandırmıştır. Bunun için biz sadece birisine değil Peygamberimize karşı kim olursa olsun O`nun ahlakına, hayatına ve O’nun yapmış olduğu davaya karşı alay eden insanlara karşı mücadele etmemiz gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.
Hz. Muhammed`e (sav) karşı herkesin saygılı olması gerektiğini vurgulayan Bilgin, “Peygamberimizin hayatını, yaşamını zihinlerimizde toplayarak dilimizle tabliğ etmeliyiz. Yeni nesile Peygamberimizi tanıtmamız lazımdır. Peygamberimizin hayatına karşı, şahsiyetine karşı, getirdiği mesajlara karşı saygısızlık edenleri de tel-in ettiğimizi ifade etmek istiyorum.” diyerek tepki gösterdi.

“Allah Resulüne saygısızlık Allah’a saygısızlıktır”
Müslümanlar olarak Allah’a ve O’nun Peygamberi Hz. Muhammed’e (sav) hiç şüphesiz saygıda kusur etmememiz gerektiğine dikkat çeken Molla Osman Teyfur, “Çünkü Allah, Peygamberimize saygı göstermemizi ve O’nu sevmemizi emretmiştir. Peygamberimiz de bir hadisinde; ‘beni anne, babanızdan, çocuklarınızdan ve bütün insanlardan daha fazla sevmedikçe gerçek manada iman etmiş olamazsınız’ buyuruyor. Onun için Allah Resulünü sevmek, O’na saygı göstermek zorundayız. Bu imanımızın, akidemizin bir gereğidir. Allah Resulüne saygısızlık Allah’a saygısızlıktır. Hiç şüphesiz hem dünya hayatında hem de ahirette bunun vebali vardır. Allah, konuşurken bile Peygamberimizin sesine baskın bir şekilde konuşmamamız gerektiğini buyurmuşken, Peygamberimizin ismi zikredilirken, hayatı anlatılırken ve Peygamberimiz söz konusu iken hiç şüphesiz sözlerimize, davranışlarımıza çok dikkat etmemiz gerekiyor. Peygamberimize saygı ve sevgide kusur etmememiz gerekiyor.” diye konuştu.  

(M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir