• DOLAR 32.224
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2456.34
  • ...
DESOP seçimlerine hile karıştırıldı iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı (DESOB) seçimlerinde usulsüzlük yapıldığı iddia edildi.

Seçimlerin şaibeli olduğunu iddia eden Tatlıcılar, Lokantacılar ve Kebapçılar Odası Başkanlığı üyeleri seçimin iptal edilmesi gerektiğine dikkat çektiler.

 “Yaklaşık 400 üye seçimde oy kullanamadı”
Seçimin hukuk dışı olduğunu ileri süren DESOB Başkan adaylarından Alaattin Kılıç, “2 Şubat’ta Diyarbakır’da bir seçim vardı. Tamamen hukuk dışı kurallara aykırı yapılmış olduğunu iddia ediyoruz. 2003’te 600’e yakın bir seçmenimiz dururken 2014’te bu sayı 208’e düşmüştür. Bu kadar üyenin nasıl liste dışı edildiğini sorduğumda Oda Sekreteri Haşin E. Bunun bakanlık tarafından yapıldığını söyledi. Lokantacılar Tatlıcılar ve Kebapçıların hakları gasp edilmiştir.” dedi.

“Oda sekreteri hukuk dışı bir olaya imza attı”
DESOB sekreteri Haşim E.’nin hukuk dışı bir olaya imza attığını ifade eden Nurettin Kaya, “Ayın 13’ü itibariyle aidatımı ödemeye gittiğim zaman Haşim E, Listenin hazır olmadığını ileri sürdü ancak sonradan öğrendim ki liste askıya alınmış bile. Seçimlere iki gün kala Haşim Y.’nin odasına çıktım ve bana listeyi göster dedim ancak liste masasının üstünde olmasına rağmen göstermedi. Sonradan listeye baktığımızda birçok arkadaşımızın listede olmadığını gördük. Oda sekreterimiz hukuk dışı bir olaya imza atmıştır.” şeklinde konuştu.

"Av. seçimlerin iptali için Yüksek Seçim Kuruluna başvurduk”
Seçimlerin iptal edilmesi için Yüksek Seçim Kuruluna başvurduklarını ifade eden Av. Cemile Turhallı Balsak, “Bağlar seçim kuruluna başvurup bu seçimin iptalini istedik. Yapılan usulsüzleri seçim kuruluna bildirdik. 2011 yılında yapılmış bir seçim var ve seçmen listesinde 600’e yakın bir seçmen var. 2 Şubat 2014 tarihinde yapılan seçime baktığımızda ise bu sayının 200’e indirildiğini görüyoruz. Dolayısıyla 400’e yakın bir seçmenin olmadığını görüyoruz ve buda akıllarda soru işaretleri bırakıyor. 400 esnaf birden kaydını mı sildirdi yada ne oldu da bu insanlar seçmen listesine alınmadı. Seçimler şaibelidir, objektif değil. Seçimin iptali için Yüksek Seçim Kuruluna da bir başvuru gerçekleştirdik. Çünkü biz seçimin ciddi anlamda objektif yapılmadığını ve seçmenlerin yanıltıldığını düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı. 

(Ömer Yasin Ergin/M. Sait Adiyaman - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir