• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HÜDA PAR, üyelerine yönelik yapılan saldırıyı kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Hür Dava Partisi (HÜDA PAR )Tarsus İlçe Başkanı Mehmet Ali Kutan, parti üyelerine yapılan saldırıyı kınayarak,  yapılan saldırıların temelinde, HÜDA PAR ’ın çalışmalarının ve yükselişinin önüne geçilmek istenmesi olduğunu belirtti.

HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanı Mehmet Ali Kutan, yaptığı basın açıklamasında 11.02.2014 tarihinde parti üyelerinden Hüseyin Demirkol’un Şahin mahallesinde bulunan evine ses bombası atılmak suretiyle bir saldırı düzenlendiğini hatırlatarak, saldırının kim ya da kimler tarafında yapılmış ise bu saldırının partilerine ve camialarına yönelik bir saldırı olduğunu söyledi.

“Burada parti üyemize yönelik yapılan saldırı, provokasyon amaçlıdır”
Akdeniz Bölgesinde seçime girmedikleri halde, üyelerine yönelik yapılan saldırının bir provokasyon olduğunu belirten Kutan, “Akdeniz Bölgesinde parti olarak seçime girmediğimiz halde, parti üyemize yönelik yapılan bu saldırının bir provokasyon olduğu aşikardır. Her kes şunu iyi bilsin ki, tüm tahrik ve provokasyonlara rağmen hep sağduyulu olmaya çalıştık ve bundan sonrada yine sağduyulu olmaya çalışacağız.” Açıklamasında bulundu.

“Saldırıların temelinde HÜDA PAR’ın çalışmaları ve halk arsında ki yükselişi var”
Saldırıların temelinde, HÜDA PAR ’ın yükselişinin durdurulmak istenmesi olduğunu belirten Başkan M.Ali Kutan, “Şurası bilinmelidir ki bu saldırıların temel gayesi HÜDA PAR’ın çalışmalarını ve yükselişini durdurmaktır. HÜDA PAR’ın bu halka hizmet etmesinin önüne geçmektir. HÜDA PAR’ın seçime girmesine engel olmaktır. Bütün halkımız iyi bilsin ki, biz halka hizmet için bu yola koyulduk ve her şeye rağmen halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. BDP/PKK çeteleri de bilsin ki, biz bu halka hizmet etmeye âşık olmuşuz. İnşallah bu aşkımızı ölüme kadar da devam ettireceğiz ve hiçbir şey de buna engel olamayacaktır.” İfadelerine yer verdi. 

“Bu saldırılar her kesçe kınanmadıkça, saldırganlar cesaret alıyor”
Tüm siyasi partilerin bu tür saldırıları kınaması gerektiğini belirten HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanı Mehmet Ali Kutan son olarak, “Bütün siyasi partiler bu tür saldırılar kimden gelirse gelsin ve kime yönelik olursa olsun kınamalıdırlar ki bu saldırıları gerçekleştirenler bundan cesaret almasınlar.  Bu konuda tüm siyasi partilere sorumluluk düşmekte ve bu saldırılara sessiz kalma bu ateşi daha da körüklemektedir. Bu vesile ile üyemize yönelik yapılan bu saldırıyı kınıyor ve yetkililerden bu faillerin derhal yakalanılmasını istiyoruz.” İfadelerini kaydetti. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir