• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İş Adamları Zorlu ve Kalyoncu İfade Verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler`in oğlu Barış Güler, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan`ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar`ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar, iş adamı Rıza Sarraf, Halkbank Genel

Müdürü Süleyman Aslan`ın da şüphelileri arasında olduğu soruşturma kapsamında iş adamı Ahmet Nazif Zorlu da ifadeye çağrılmıştı.

Zorlu, sabah saatlerinde Çağlayan`daki İstanbul Adliyesi`ne geldi. Soruşturmayı yürüten savcı Ekrem Aydıner`e ifade verdi.

17 Aralık`ta başlayan operasyonda hakkında bir işlem yapılmayan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu`nun, operasyonu yürüten savcılar Mehmet Yüzgeç ve Celal Kara tarafından ifadeye çağrıldığı ortaya çıkmıştı.

Daha sonra bu savcılar dosyadan alındı.

Kalyon grubunun patronu da ifade verdi

Çağlayan`daki İstanbul Adalet Sarayı`na avukatlarıyla birlikte gelen Kalyon Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu ise yaklaşık 1 saat süren ifadesinin ardından adliyeden ayrıldı.

25 Aralık`ta başlatılan soruşturmayı, daha sonra dosyadan alınan Savcı Muammer Akkaş yürütüyordu. İçinde iş adamlarının ve Başbakan Tayyip Erdoğan`ın oğlu Bilal Erdoğan`ın da olduğu 41 ismin şüpheli olarak geçtiği dosya Muammer Akkaş`tan alındı.

Savcı Akkaş daha sonra Tekirdağ`a atandı.

Akkaş`tan alınan soruşturmayı terörle mücadele savcıları İsmail Uçar, Fuzuli Aydoğdu, İrfan Fidan ve Murat Çağlak yürütüyor.

Aynı soruşturma kapsamında Cengiz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz ve gayrimenkul şirketi Sinpaş GYO

Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik de ifade vermişti.

Kaynak: Ajanslar
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir