• DOLAR 32.268
  • EURO 34.704
  • ALTIN 2401.768
  • ...
Adana Basınından Başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Adana`nın yerel haber yapan gazetelerinden bazı başlıklar…

TOROS GAZETESİ: Vali Kendine Dava Açtı
Son kararnameyle merkeze alınan Adana Valisi İlhan Atış, veda ziyaretinde bulunduğu Çukurova Gazeteciler Cemiyetinde Emniyet Müdürlüğü binasıyla ilgili yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Bina yapılırken her şeyin yasalara uygun olduğunu söyleyen Atış, "Binanın yapılırken Seyhan Belediyesi tarafından yasaya uygun olarak yapılmıştır. Ama o bölgede bina yapılırken zeminden değil, denizden kot alınması gerektiği zorunluluğu ortaya çıkınca binada fazla katlar oluştuğu ilgili kurum tarafından belirtildi.

Valilik olarak gerekli inceleme yapıldı. Bu binayı yıkma yetkisi belediyede olduğu gibi valilikte de var. Ben 5 ay içerisinde bu binanın yıkılması için Adana Valiliğine yazı yazdım. Binayla ilgili yapılan işlemin doğru olduğunu, valiliğin yazısının yanlış olduğunu belirterek idare Mahkemesine dava açtık. Ulaştırma Bakanlığıyla görüştük. Umarım hava alanındaki pist, 500 metre uzatılacak. Böylece hem Emniyet Müdürlüğü binası hem de o bölgede mühürlenmiş binalar tekrar faaliyete geçmesi sağlanacak"dedi.

Çok Sayıda Hayvan Telef Oldu
Çukurova ilçesine bağlı Kurttepe Mahallesinde bulunan Mehmetçik Ormanı`nda nedeni henüz bilinmeyen yangın çıktı. Yangın daha sonra 78 hatıra ormanına da sıçraması, kundaklama şüphesini ortaya çıkardı. Yangın çevrede evlerde paniğe sebep olurken yaklaşık 4 saatlik bir uğraştan sonra kontrol altına alındı.

Bölge Gazetesi: Çelebi`den AKP`ye Deprem Uyarısı
CHP Çukurova İlçe Başkanı Mehmet Çelebi, AKP Hükümeti tarafından 10 yıldır hiçbir deprem önlemi alınmadığını, en basit çalışmaların dahi yapılmadığını belirtti.

Tarım işçilerine Ramazan kolisi
AKP Adana kadın kolları teşkilatı, Solaklı`daki tarım işçilerine Ramazan kolisi yardımı yaptı. Ramazan kolisi dağıtımına AKP adana Milletvekili Fatoş Gürkan da katıldı.

İftarda Teröre Lanet
MÜSİAD geleneksel iftar yemeğinde terör lanetlenirken Afrika`ya yardım konusunda çağrı yapıldı. MÜSİAD iftar yemeğine merkeze alınan Adana Valisi İlhan Atış, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve bazı milletvekilleri katıldı.

Tecavüz İddiası Uydurma Çıktı
Adana`da annesi ve komşusunun gazozuna uyku ilacı koyup uyuttuktan sonra evden kaçan ve telefonda tanıştığı 26 yaşındaki M. Ş. P.`nin tecavüzüne uğradığını iddia eden 15 yaşındaki V. K., mahkemede her şeyi uydurduğunu söyledi. Bunun üzerine 15 yıl hapsi istenen tutuklu sanık M. Ş. P., tahliye edildi.
Ayhan Kaya-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir