• DOLAR 32.482
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2436.331
  • ...
Türkiye Genelinde Hava Durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ - Yapılan son değerlendirmelere göre; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu`nun kuzey ve batısı ile Artvin, Amasya, Tokat, Adıyaman, Gaziantep, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye ile Mersin`in iç kesimleri kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Trabzon, Rize, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava Sıcaklığı: Önemli bir değişiklik olmayacak, mevsim normalleri civarında seyredecek.

Rüzgar: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette; Marmara`nın güneyinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Yağışların; Trabzon, Rize, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir.

Bölgelere Göre Hava:

Marmara: Az bulutlu ve açık geçecek. Rüzgarın; bölgenin güneyinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-40 km/saat) esmesi bekleniyor.
Ege: Az bulutlu ve açık geçecek. Rüzgarın; Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.
Akdeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla doğusu parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye ile Mersin`in iç kesimleri kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçecek.
Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu geçecek.
Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Amasya, Tokat ve Artvin çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Trabzon, Rize, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey ve batı kesimleri (Erzurum, Ağrı, Kars, Ardahan, Iğdır, Tunceli, Bingöl, Muş, Elazığ, Malatya) kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla batısı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Adıyaman ve Gaziantep çevreleri kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Bazı illerde beklenen hava:

Ankara: Parçalı bulutlu (29)
İstanbul: Az bulutlu ve açık (29)
İzmir: Az bulutlu ve açık (32)
Konya: Parçalı bulutlu (28)
Adana: Parçalı ve çok bulutlu öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (35)
Osmaniye: Parçalı ve çok bulutlu öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (35)
Mersin: Parçalı ve çok bulutlu öğle saatlerinden sonra iç kesimleri kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (35)
Diyarbakır: Parçalı bulutlu (37)
Batman: Parçalı bulutlu (38)
Şanlıurfa: Parçalı bulutlu (38)
Gaziantep: Az bulutlu ve açık (34)
Mardin: Parçalı bulutlu (35)
Hakkari: Parçalı bulutlu (30)
Van: Parçalı bulutlu (26)
Bingöl: Parçalı bulutlu yer yer sağanak yağışlı (33)

Ayhan Kaya-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir