• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Madde bağımlılığı ile mücadele başlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman Valiliği onayı ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde, ilgili  kurumların uzman personelinin katılımıyla oluşturulan  ‘Madde Bağımlılığı ile Mücadele Alt Komisyonu’ çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

 

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, ‘Daha güzel bir Batman  ile aydınlık geleceklere’ temasıyla çocuk ve gençleri madde bağımlılığından korumak için düzenlenen projeler kapsamında tüm liseler ziyaret edilererk, ‘Madde Bağımlılığı ve Zararları’ konulu konferanslar düzenlendiği belirtildi.

 

2013 yılında düzenlenen projeler kapsamında 15 bin 110 lise öğrencisi, 511 okul idarecisi ve rehber öğretmen, 440 din görevlisi, 225 üniversite öğrencisi, 30 öğretim görevlisi, 25 mahalle muhtarı, 262 öğrenci velisi olmak üzere toplam 16 bin 603 kişi madde bağımlılığı ve zararları konusunda bilinçlendirildi.

 

2013 ve 2014 yılları itibariyle madde bağımlılığı ve zararları ile mücadele konusunda aile ve öğrencileri bilinçlendirmek amacıyla 40 bin adet el broşürü, 5 bin adet afiş, 4 bin adet kartvizit, 5 bin adet gençler için el kitabı, Bin  adet Aileler İçin El Kitabı ve 10 bin adet de ‘Bir Bağımlının Hikâyesi’ adlı kitapçık basılarak dağıtıldı.

 

Açıklamanın devamında, bu eğitici materyallerin dağıtımının halen devam ettiği belirtilerek, Madde Bağımlılığı ile Mücadele Alt Komisyonun, aile ile gençleri madde bağımlılığı ve zararları hakkında bilinçlendirmenin yanı sıra tedavi ve rehabilitasyon süreci ile ilgili de çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi. (Yasir Oğuz- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir