• DOLAR 32.563
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2441.465
  • ...
İl Özel İdaresi'nden yolsuzluk iddialarına cevap
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, düzenlediği basın toplantısıyla İl Özel İdaresi’nin 40 milyon TL zarara uğratıldığı yönündeki yolsuzluk iddialarına cevap verdi.

 

Basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Büyükhatipoğlu: “ İl Özel İdaresi tüm hizmetlerin yerine getirilmesi için genel bütçeden gelen paraların dışında kendi kaynaklarından da para sağlamayı programına almış ve bunun için bir kısım gayrimenkullerini satışa çıkarmıştır. Ancak çeşitli nedenlerden dolayı satışlar gerçekleşmemiş olup il özel idarenin kendi öz kaynaklarından bu meblağların sağlanması mümkün olmamıştır. Bu nedenle yatırım ve hizmetlerin süratle yerine getirilmesi için bankadan borçlanma gereği hâsıl olmuştur” ifadelerini kullandı.

 

Borçlanma için İl genel meclisi kararıyla İçişleri Bakanlığı’ndan izin alındığına ifade eden Büyükhatipoğlu, Şanlıurfa Ziraat Bankası’ndan iddia edildiği gibi 40 milyon TL değil 20 Milyon TL kredi alındığını, alınan paranın da idarenin bütçesinde programlanan yerlere kullanıldığını söyledi.

 

İl Genel Meclisi’nin 545 Sayılı borçlanmaya ilişkin kararın iptali için BDP İl Genel Meclis üyesi tarafından Şanlıurfa idare mahkemesine başvurulduğunu belirten Büyükhatipoğlu:  “Şanlıurfa idare Mahkemesi’nin yürütmenin durdurulmasına yönelik verilen kararına istinaden, hizmetlerimizin aksamaması, kırsal kesimlerin ertelenmiş hizmetlerin bir an önce tamamlanması ve köylerimizdeki sorunların giderilmesi amacıyla İl özel idaresinin Karar organı olan İl Genel Meclisimizce, normal oturumunda 07.02.2014 tarih ve 66 sayılı kararı ile aynı karar Mahkeme Kararı gerekçesi de gözetilerek yeniden alınarak borçlanmaya karar verilmişti” diye konuştu.

 

İdare Mahkemesi’nce işlemin esasına ilişkin ise henüz bir karar verilmediğini hatırlatan  Hatipoğlu, “Haber ve söylemlerde iddia edildiği üzere hiçbir şekilde kanuna aykırı kredi kullanılmamış hiçbir şekilde kamu zarara uğratılamamıştır” ifadelerini kullandı. (Osman Gülebak-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir