• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Ağrılılardan BDP`nin Kur`anlı afişlerine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - 30 Mart Pazar günü yapılacak olan İdari ve Mahalli seçimlerin yaklaşmasından dolayı partiler tanıtım çalışmalarına başladılar. BDP ise seçim bürosuna astığı afişlerle halkın tepkisini çekti.

BDP Ağrı Eş Belediye Başkan Adayları fotoğraflarının olduğu afişlere Ağrılılar tepki gösterdiler. Eş Belediye Başkan adayı Sırrı Sakık’a ait fotoğrafta Sakık’ın elinde Kur’an-ı Kerim ile çekilmiş fotoğrafının hemen yanında bayan eş başkan adayının fotoğrafının da olması tepki çekti.

‘Toplumun dini değerleri üzerinden insanlar aldatılmaya çalışılıyor’
Afişin toplumun ahlakı ile ilgili zıtlıklar barındırdığını söyleyen vatandaşlardan Abdullah U., tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Sırrı Sakık’ın eline aldığı Kur’an’ın ahlakı ile eş başkan adayı Mukkades Kubilay’ın kıyafeti ve giyinişi birbirine terstir. Başkan adayının giyinişi ne toplumumuzun örf ve adeti ile ne de dinimizle örtüşüyor. Eğer Kur’an ele alınmışsa onun emirleri doğrultusunda hareket edilmesi gerekir. Kur`an`a göre giyinmeyen bayanı Kur’an’ın yanına koymaları çok abes. Toplumun dini değerleri üzerinden insanlar aldatılmaya çalışılıyor. Ya olduğunuz gibi örünün ya da göründüğünüz gibi olun."

‘Doğuda dini değerlere, batıda ahlaksız insanlara sarılıyorsunuz’
Başka bir vatandaş Saim K. ise BDP’nin tavrına şu sözler ile tepki gösterdi: "BDP yöneticileri ve üyeleri bulundukları her ortamda dinin siyasete alet edilmesine karşıyız sözlerini kullanıyorlar. Peki, bu yaptığınız nedir. Sizler seçimden seçime, doğu bölgelerinde dini değerler ve alimlerin fotoğraflarını kullanırken, batı bölgelerinde ise ahlaksız insanlar ile kol kola geziyor, boy boy fotoğraflar çektiriyorsunuz. Asıl sizin yaptığınız şey dini istismardır.”

(İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir