• DOLAR 32.499
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2442.331
  • ...
Dubai`de Kur`an-ı Kerim Yazacaklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünyanın çeşitli ülkelerinden Dubai’ye davet edilen 30 hattattan her biri bir cüz yazarak Kur’an-ı Kerim’in tamamını yazmış olacaklar. Türkiye, B.A.E., Mısır, Suriye, Katar, İngiltere, İspanya, Irak, İran, Kuveyt, Suudi Arabistan gibi ülkelerden seçilen hattatlar bu projede görev alıyorlar. Konya’dan ise, SÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Hattat Yrd. Doç. Dr. Fatih Özkafa, söz konusu projede görevlendirilen hattatlar arasında yer alıyor.

KADİR GECESİ’NE KADAR TAMAMLANACAK

2011 (1432) Yılı Ramazan Ayını kapsayan programın Kadir Gecesi’ne kadar tamamlanması ve Mushaf-ı Şerif’in tamamı yazıldıktan sonra, 28 Ağustos 2011 tarihinde Dubai’de, katılımcı hattatların da yer alacağı bir törenle bu yılki programın sona ermesi planlanıyor.

Katılımcı Hattat Fatih Özkafa, projeyle ilgili olarak şunları söyledi: Köklü bir medeniyetin yeniden inşa edilmesine hizmet edecek olan bu gibi faaliyetlerin önemi küçümsenmemelidir. Çünkü hat sanatı, Kur’an-ı Kerim’in en güzel şekilde yazılması esası üzerinde gelişmiştir ve yazma Mushaf geleneği yüzyıllarca devam ede gelmiştir. Bir hattatın sanattaki nihaî gayesi ise Kur’an-ı Kerim yazabilmektir. Her ne kadar, bu projeye katılan her hattat sadece bir cüz yazacak olsa da, bu şereften hissedar olmak bizim için sevindiricidir. Ancak asıl arzu edilen, bu tür faaliyetlere Türkiye’nin öncülük etmesidir. Bu çerçevede, TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na büyük sorumluluklar düşmektedir. Çünkü hat sanatının asıl merkezi İstanbul’dur; Türkiye’dir.

Doğruhaber


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir