• DOLAR 32.47
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2451.231
  • ...
Sağlıkta şiddetin önlenmesi için acil çözüm çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – Bursa’da görev yapan sağlık çalışanlarına karşı şiddet önlenemiyor. Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde meydana gelen iki farklı olayda bir doktor ve bir hemşire yaralandı.

 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Bursa Şubesi Başkanı Gökhan Yünkül, sağlık çalışanlarına yönelik saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada, insan sağlığı için çalışan, hekiminden, hemşiresine, hasta bakıcısından, acil servisi görevlisine kadar bütün sağlık çalışanlarının şiddete maruz kalmaya devam ettiğini söyledi.

 

Sözlü ve fiili şiddetin boyutlarının artarak devam etmesi ürkütücü
Saldırıların artarak devam ettiklerini kaydeden Yünkül, “Sağlık çalışanlarımızın, son günlerde, hasta ve hasta yakınları tarafından maruz kaldıkları sözlü ve fiili şiddetin boyutlarının artarak devam etmesi ürkütücü ve bir o kadar da endişe vericidir. Kendisini veya yakınını iyileştirmek için var gücüyle çalışan sağlık çalışanlarına sözlü ve fiili şiddet uygulamak, akli muhakeme ve vicdani muhasebe içinde olanların asla yapmayacağı ve yapamayacağı hastalıklı bir tavırdır” dedi.

 

“Acil önlem istiyoruz”
Şiddetin sadece kanuni yaptırımlarla engellenemeyeceğini aktaran Yünkül, “Bugün yine sağlık personelinin maruz kaldığı insanlık dışı bir şiddet olayına maalesef tanıklık etmiş bulunmaktayız. Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan bir doktorumuz Cuma günü, bir hemşire arkadaşımız Cumartesi günü arka arkaya şiddete uğramıştır. Maalesef görülmektedir ki bu şiddet olaylarının arkasında bir yandan kanuni düzenlemelerin gecikmesi yatarken bir yandan da sağlık idarecilerinin bu konudaki duyarsızlığı da yatmaktadır. Özellikle acil servislerde görev yapan personelin korunması ve kollanması noktasında idarelerin gerekli düzenlemeleri ve önleyici faaliyetleri yapmaması şiddet olaylarının artmasına neden olmaktadır. Sağlıkta şiddet en çok acil servislerde yaşanmaktadır. En çok şiddetin yaşandığı bölgelerde tedbirler ve güvenlik önlemleri alınması gerekirken buraların sahipsiz bırakıldığını üzülerek görmekteyiz” şeklinde konuştu.

 

Sağlık idarecilerini göreve çağıran Gökhan Yünkül, “Şunu açıkça vurgulamak isterim ki şiddet olaylarının yaşanmasının günahı en başta şiddeti yapan kişilere ait olsa da sağlık kurumlarının tüm yöneticileri de bu suça ortaktır. Bundan dolayı başta Sağlık Bakanımız olmak üzere tüm sağlık yöneticilerimizin şiddetin engellenmesi noktasında gerekli tedbiri almaya davet ediyoruz” dedi.(Zeki Aras-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir