• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
"Kocasına itaat eden kadına ateş dokunmaz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Gaziantep’te hayırlı hizmetlerini sürdüren Rahmet Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde, (Rahmet Der) bayanlara yönelik düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

Programda konuşmacı olan Havva Polat, Sahabe hanımların kocalarına gösterdikleri itaat, sevgi ve saygılarına değindi.

 

Konuşmasında Peygamberimizin damadı olan Hz. Osman’dan örnek veren Polat ;“ Peygamber Efendimiz bir hadiste, ‘Kadın beş vakit Namaz kıldığı, Ramazan orucunu tuttuğu namusunu koruyup kocasına itaat ettiği zaman, ahrette Kendisine ’Artık istediğin kapıdan cennete gir denir.’ Buyuruyor. Bu açıdan, Müslüman kadının İslam dairesi içinde kocasına itaat etmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

 

Polat konuşmasının devamında, ”Allah’ın Resulü bir hadisinde,‘Üç kişi vardır ki onlara ateş dokunmaz buyurmuştur. Bunlardan biri de kocasına itaat eden kadındır. Kadın eşine itaat ettikçe toplumda yer edinir, saygı kazanır. Maalesef günümüzde tam tersi yapılıyor evlenen genç kızlara, ‘Kendini ezdirme, nasıl alıştırırsan öyle gider’ gibi telkinler veriliyor. Evlendiği ilk günden itibaren kocasıyla çekişmeye başlayan kadın, evliliğinin ileriki yıllarındaki mutsuzlukların temelini atarak, hem dünyasını hem ahretini tehlikeye atıyor.” dedi.

 

Bilinçli Müslüman kadın ve kocanın birbirlerine örtü gibi olduğunu dile getiren Polat, konuşmasını, “Gerektiğinde kadının kocasını teskin etmesini bilmesi gerekir. Sinirli olduğunda onu yatıştırması gerekir. Oysa topumdaki ailelere baktığımızda, birbirlerini dinlemeden, birbirlerine çıkışan çiftler görüyoruz. Erkek eve sinirli geldiğinde kadın onu sakinleştireceğine, kocasıyla tartışmaya giriyor ve evde lüzumsuz kavgalar baş gösteriyor.” sözleriyle bitirdi.

 

Program seslendirilen ilahiler ve yapılan duanın ardından sona erdi. (Havva Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir