• DOLAR 32.369
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2405.857
  • ...
Alternatif Kutlu Doğum Neyin Korkusu?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Münir Aydın /  Analiz-Yorum 

BDP/PKK’ye yakınlığı ile bilinen DİAY-DER Nisan ayında kutlu doğum etkinlikleri gerçekleştirmek için kolları sıvadı.

Kutlu doğum etkinliğini Nevroz alanında gerçekleştirmek için Bağlar belediyesine müracaat eden DİAY-DER başkanı Mele Zahit Çiftkuran, kutlu doğum etkinliği gerçekleştirmek için bir de platform kuruyor.

Bölgede Peygamber Sevdalılarının gerçekleştirdiği etkinlikleri kutlu doğumdan ziyade siyasi mesajların verildiğini iddia eden Çiftkuran, bu etkinlikleri “yurttaşlardan” gelen talepler doğrultusunda gerçekleştireceklerini ifade ediyor.

Sosyalist bir zihniyete sahip olan BDP/PKK, Kürt halkının sosyalizmle asimile olamayacağını anlamış olacak ki, DİAY-DER aracılığı ile böyle bir girişimde bulunuyor.

Kürt halkının tüm değerlerini bugüne kadar görmezden gelen BDP/PKK çevresini Hüda Par korkusu sarmış vaziyette…

Halka kendilerinin de dindar olduğunu göstermek için böyle bir girişime giren BDP/PKK çevresinin neden seçimlere yaklaştığımız bir zaman diliminde böylesi etkinliklere imza attıkları merak konusu…

Hüda Par’a halkın göstermiş olduğu teveccühü görmüş olacaklar ki, böylesi bir alternatife başvuruyorlar.

Her yıl Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından yüzden fazla merkezde gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinliklerinin “siyasi amaçlı” olduğunu iddia eden Çiftkuran, gerçek (!) kutlu doğum etkinlikleri düzenleyeceklerini iddia ediyor. Bugüne kadar böyle bir girişimde bulunmayan DİAY-DER, açıkça bu etkinliklerin “yurttaşların” talebiyle yapacağını dile getiriyor. Acaba Çiftkuran yurttaşlık kelimesi ile kimi kastediyor?

Hemen izah edelim

Tabi ki, BDP/PKK’yi kastediyor. Çünkü Amed’de yaşayan yurttaşların büyük bir bölümü zaten Peygamber Sevdalılarının düzenlemiş olduğu bu etkinliğe iştirak ediyor. Neden ikinci bir etkinlik istesin ki?

Hüda Par’ın korkusu BDP’yi sarmış durumda… BDP, dindar Kürt halkının Doğu’daki oyunu kaybetmemek için seçim süreci boyunca İslami bir kılıfa bürünecek, Batı da ise HDP ile sol, LGBT ve diğerlerinin oyunu kaybetmemek için sosyalist bir kılıfa bürünecek.

Alternatif Cuma namazları tutmayan BDP/PKK’nin alternatif Kutlu Doğum Etkinlikleri de tutmayacaktır. Halk artık BDP/PKK’nin ne olduğunu gayet iyi biliyor.

Hüda Par’a “zaten Kürtleri temsil eden bir parti (BDP) var. Ne gereği vardı parti kurmanın” diyen BDP/PKK’lilere sormak lazım… ‘Zaten milyonların katıldığı Kutlu Doğum Etkinlikleri vardı. Şimdi ne gereği var Kutlu Doğum Etkinliklerinin? Gelin sizde Peygamber sevdalılarının gerçekleştirdiği etkinliğe katılın’ demezler mi insana?

Hüda Par’ın herhalde en büyük hizmeti BDP/PKK’lilere yaptıracağı Kutlu Doğum Etkinlikleri olacaktır.

Wesselam…

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir