• DOLAR 32.603
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2504.145
  • ...
Kaydet, lazım olabilir!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hüseyin Kaya / Haber Yorum

Servis edilen ses kayıtlarından sonra üstü örtülen birçok şey açığa çıkmaya başladı.

Dinlemelerin siyasi alanla sınırlı kalmadığı, aile içine kadar girildiği ve bazı şeylerin şantaj amaçlı olarak kullanıldığı çıktı ortaya. Dinleme işinde ve dinlenme ihtimalinden dolayı paranoyaya kapılanlar oldu.

Ama öyle uç örnekler var ki, paranoyak olmamaya imkan da yok gibi.

Şantaj amaçlı dinlemelerin dışında aynı “cemaat” içerisinde olmalarına rağmen birbirlerini dinleyenler bile çıktı ortaya.

Artık dost meclislerinde bile sözlerine dikkat edeceksin, yoksa ummadığın bir zamanda önüne çıkarılıp tehdit edilebilirsin.

Örneğe bakın, siz karar verin. Akşam Gazetesinden…

“Terörle mücadele soruşturmalarında görevli altı savcı, derin operasyon ve ülke gündemi üzerine konuşuyordu. Sohbet bu savcılardan birinin odasında geçiyordu. Savcıların birbirleriyle zaman zaman yaptıkları sıradan sohbetlerden biriydi. Sohbet sonrası herkes kendi odasına çekildi.

Ancak bir süre sonra odasında toplanılan savcıyı, yargı camiasından bir arkadaşı ziyaret etti ve ona bir ses kaydı dinletti. Bu ses kaydı, bir süre önce yapılan o sohbete aitti. Odada yapılan konuşmalar, orada bulunan bir savcı tarafından kaydedilmişti. Kayıtta savcılardan birinin ‘Başbakanı destekleyen ve derin operasyonun soruşturmalarının yapılış şeklini eleştiren’ sözleri vardı.”

Beşir Atalay, ailesinin dinlendiğini söyledi son olarak. Geçen hafta Başbakan Erdoğan yaptığı konuşmada hem kendisinin, hem Cumhurbaşkanının hem de Meclis Başkanının dinlendiğini söylemişti.

Ortada galip bir “kocakulak çetesi” var ve her şeyi kaydediyor, herkesi dinliyor.

Dinliyorlar, kaydediyorlar ve bir gün lazım olabilir diye bir kenara koyuyorlar.

Dershane tartışmaları yapılırken Başbakanın görevlendirdiği bürokrata “Elimizde seninle ilgili kayıtlar var, insan içine çıkamayacak şekilde rezil olursun” diye tehditler savurulduğundan söz ediyor kimi medya organları.

Bu iş bir suç; ama suçu engelleyecek olan polis bu çeteye yardım ediyorsa; hatta bizatihi bazı işleri kendileri yapıyorsa insanlar paranoyak olmasın da ne yapsın.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir