• DOLAR 32.536
  • EURO 34.95
  • ALTIN 2454.544
  • ...
Muş`a gönderilen 5 ambulans hizmete başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - Muş`a Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 5 ambulans düzenlenen törenle hizmete başladı. 112 Acil servisi önünde düzenlenen törenin açılış konuşmasını  yapan AK Parti Muş Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Faruk Işık, Muş`a 5 adet tam donanımlı ambulans tahsis edildiğini belirterek, 3 olan acil istasyon sayısının 10`a çıkarılacağını açıkladı.
 
Sağlık Bakanlığı acil sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere Muş`a 5 adet tam donanımlı yeni ambulanslar gönderildiğini ifade eden Işık, 5 tane yeni ambulans Muş’a hizmete almak amacıyla Ankara’dan gönderildiğini kaydetti. 2 tane ambulansın daha ilave olarak geleceğini belirten Işık,  bunlardan bir tanesinin obezler için kullanılacağını söyledi.
 
112 istasyon sayısının 10’a yükseldiğini ve personel sayısının ise 167 olduğunu ifade eden Ak Parti Muş Millet Vekili Faruk Işık şunları söyledi: “2002 de 7/Muş’ta 2 tane ambulans ve 2 tane 112 acil servisi bulunurken, bu gün ise, Ambulans sayısı 33’e yükselirken 112 istasyon sayımız ise 10 civarında 8 personelle hizmet verilen bir 112 acil servisi bu gün personel sayımız 167’dır. Türkiye 2002 dönemlerinde hastanelerde 4. kattan nevresimleri bir birine bağlayarak hasta kaçırmakla meşguldü o günkü konum öyle idi. Bu gün Allaha şükür helikopterlerimizle uçaklarımızla paletli araçlarımızla hastalarımızın tedavisini geciktirmeksizin en iyi bir şekilde tedavi merkezine yönlendirmek amacıyla hizmetlerimiz devam ediyor. Daha önce Muşa bir ambulans geldiğinde bütün Muşu dolaştırıyordu ki bir hizmet geldiğini söyleniyordu. Bu gün 2 tane ambulanstan 33 tane ambulansa ulaşın bir Muş görüyoruz.”
 
Vali Büyükersoy ise, Muş’a 5 Ambulans kazandırıldığını belirterek buna ilave olarak 2 tane daha ambulansın geleceğini kaydetti. 10-15 yıl öncesinden örnekler veren Vali Vedat Büyükersoy, “Hastanemiz toplam 35 ambulansla sağlık hizmetleri vermeye devam edecektir. 2010 yılında bildiğiniz gibi Uçak ve helikopter ile hasta nakli başladı ve ilimizde 2010 yılından bu güne kadar helikopter ile 77 hastamız uçak ile ise, 33 hastamız taşınmıştır. Bunlar bence çok önemli çünkü 10-15 yıl önce hepimiz gıpta ile izlerdik. Almanya da çalışan işçiyi Sigortalı olduğundan dolayı uçak gelmiş götürmüş sağlık hizmeti veriliyor diye biz gıpta ederdik. Şimdi o günlere bizde geldik.
Bu hizmet Türkiye’nin her tarafında var Muş’ta da var. Bu günlerin kıymetini bilmek lazım. İşte sağlık bu için verilen bir hizmettir. Vatandaşlarımızın daha sağlıklı hizmetlere ulaşması için gayret gösteriyoruz. Ve onu bugün burada görüyoruz. Bunlar hep ülkemizin ekonomisi iyi olursu olur başka türlü olmaz. Eğer Ülkenin ekonomisi kötü olursa 2 tane ambulansla hizmet almaya devam eder. Uçakla uçuramayız helikopterle hasta nakli yapamayız. İşte bunları iyi bilmek lazım ülkemizin her şeyine bu duygu ve düşünce ile sahip çıkmak lazım.” dedi.
 
Yapılan konuşmalardan sonra Vali Vedat Büyükersoy, AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Ebiloğlu ve İl Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz açılış kurdelesini kesti. Vali Büyükersoy ve Milletvekili Işık’ın ambulansları incelemesinden sonra ambulanslar kent merkezinde hizmete başladılar. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir