• DOLAR 32.547
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2444.094
  • ...
Mısır`daki protestolarda 1 Kişi Şehid Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KAHİRE- Mısır`da, seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`ye karşı yapılan askeri müdahale, darbe yönetiminin demokrasi karşıtı uygulamaları ve İhvan`a yönelik tutuklamalar protesto edildi.
 
İskenderiye, Süveyş, Garbiye, Şarkiye, Beni Suveyf, İsmailiye, Feyyum, Minya, Asyut ve Marsa Matruh kentlerinde   demokrasi yanlıları sokaktaydı. Sözde İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim ve Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi aleyhinde yoğun sloganların atıldığı gösterilerde, tutuklu Cumhurbaşkanı Mursi`ye destek verildi.
 
Feyyum kentinde düzenlenen darbe karşıtı gösteride, bir protestocu açılan ateşle hayatını kaybetti.Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak adlı hareketin çağrısı üzerine, "Halk Devrimi Tamamlayacak"  sloganıyla Cuma namazı öncesinde başlayan gösteriler, namazın ardından da sürdü.
 
Başkent Kahire`de Ayn Şems, Cize, Varrak, Maadi, Şobrave  ve  Matariyye mahallelerinde farklı noktalarda başlayan gösterilerde, darbe karşıtları sık sık, ``Askeri yönetim düşsün`` diye slogan attı. (Fatih Varol İLKHA)                     

Bu haberler de ilginizi çekebilir