• DOLAR 32.492
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2441.56
  • ...
Rahmet Eli yüzlerce ailenin yüzünü güldürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği, Ocak ayı faaliyet raporunu kamuoyu ile paylaştı.
 
Umut Kervanı Yardım Platformu Üyesi olan Rahmet Eli Gıda Bankası, her ay düzenli olarak yüzlerce muhtaç aileye yardım elini uzatmaya devam ediyor. Dernek, Ocak ayı içerinde 327 muhtaç aileye11 bin 622 TL değerinde gıda yardımı ve 47 mülteci aileye de 25 bin 530 TL değerinde giyim yardımında bulundu.
 
“376 muhtaç aileye 37 bin 152 TL değerinde yardım”
Faaliyet raporunu dernek binasında yapılan basın açıklamasıyla kamuoyuna duyuran Rahmeteli Gıda Bankası Fakir Aileleri Tespit Komisyonu Başkanı Şakir Özhan, Ocak ayı içerisinde 376 muhtaç aileye toplam 37 bin 152 TL değerinde çeşitli yardımlarda bulunduklarını belirterek, bu ailelerden 47 tanesinin Suriye ve Afgan mültecilerden oluştuğunu söyledi.
 
Rahmet Eli her ay yüzlerce muhtaç ailenin yüzünü güldürüyor
Her ay olduğu gibi Ocak ayında da yüzlerce muhtaç ailenin yüzünü güldürmeyi başardıklarını ifade eden Şakir Özhan şunları söyledi: “Van Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Yardımlaşma Derneği olarak Ocak ayı çalışmaları kapsamında toplam 376 muhtaç ailemize yardımda bulunduk. Bu ailelerimiz arasında bulunan 47 Afgan ve Suriyeli mülteci ailemize ise 25 Bin 530 TL değerinde giyim yardımında bulunduk.” dedi.
 
“Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor”
Bunun yanı sıra ocak ayı içerisinde 327 muhtaç aileye de 11 bin 622 TL değerinde gıda yardımında bulunduklarını aktaran Özhan, “Ayrıca bir ailemize çamaşır makinesi, 2 ailemize de battaniye, halı ve ev eşyasından oluşan malzeme yardımı ulaştırdık. Elhamdülillah çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir.” şeklinde konuştu.
 
“Tüm hayırsever Vanlıların desteğini bekliyoruz”
Her geçen gün kendilerine müracaat eden muhtaç ailelerin arttığını bunun yanında tespitlerinin de devam ettiğini sözlerine ekleyen Özhan, “Tüm hayırsever esnaf ve kardeşlerimizden desteklerini bekliyoruz. Bizlere yardımda bulunan bütün esnaf ve gönüllü kardeşlerimizden Allah razı olsun.” diye konuştu.
 
Öte yandan kurulduğu Temmuz 2011`den bu yana Vanlı zenginler ile fakirler arasında köprü vazifesi gören ve Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi olan Rahmet Eli Gıda Bankası, özellikle 2011`de yaşanan deprem felaketinde yaptığı çalışmalarla adından söz ettirmişti. (Murat Dalgın - İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir