• DOLAR 32.582
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2457.373
  • ...
Cemil Aydoğanın nobel  ödülü talebi kabul edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN-Kızıltepe Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemil Aydoğan'ın Nobel Barış Enstitüsü'ne yaptığı başvurusunun kabul  edilmesi üzerine bir program düzenledi.

 

Kızıltepede Bir otelde düzenlenen yemekli programa Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı, Kızıltepe'deki bazı STK’lar ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Programda bir konuşma yapan, Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, “Mardin'i önde tutan en büyük özelliklerinin hoşgörü, sevgi ve saygıdır. Çünkü  Mardin'in anadili sevgidir. Mardin'deki sevginin, barışın sadece ne  Mardin'de ne deTürkiye'de tüm dünyada örnek olması gerekiyor. Türkiye'de barışın hakim olması, özellikle 2013 yılında yaşanan birlik beraberlik havası ilimize, bölgemize çok ciddi katkısı olmuştur. Sadece dışarıdan gelen misafirlerimizin sayısında yüzde 40 bir artış oldu. Vatandaşlarımız barışa dört elle sarılıyor.Cemil beyin bu yöndeki teşebbüsünü  de tebrik ediyorum. Hem ilimiz, bölgemiz ve  ülkemiz için iyi bir gelişmedir. Ben ilimizde böyle bir arkadaşımızın dünya barış ödülüne aday olmasını önemsiyorum ve  kendisini kutluyorum. Tüm arkadaşlarımıza Cemil beyi destekledikleri için de teşekkür ediyorum" dedi

 

Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemil Aydoğan ise yaptığı  konuşmada, Nobel Barış Ödülü'ne iki barış kriteri olan akan kanın durması ve barışı tesis etmek amacı ile başvurduğunu ve Türkiye'den sadece kendisinin ödüle aday olduğunu belirterek, “  Bu ödülü aldığım takdirde ülkemizde, Orta Doğu'da ve tüm dünyada devam eden savaş ortamlarına müdahale ederek, uluslararası barış savunucularının  desteği ile ortadan kaldırmaya ve barışı hakim kılmaya çalışacağım. Bu, başta Mardin'in ve genelde Türkiye'nin onuru olacak. Eğer bu ödülü alırsam, Mardin bu ülkenin bir uygar şehri olur, Türkiye de dünyanın sayılı barış ülkesi olacak”  dedi.   ( Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir