• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Hür Dava Partisi Çüngüş adayını tanıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR  - Hür Dava Partisi (Hüda Par) Diyarbakır Belediye Başkan Adaylarını  tanıtmaya devam ediyor. 
 
Hüda Par, Çüngüş ilçesinde  düzenlediği etkinlikle, Belediye Başkan Adayı Mehmet Eroğlu’ın tanıtımını  gerçekleştirdi.
 
Tanıtım programınaHüda Par Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Hüseyin Yılmaz,  Çermik Belediye Başkan Adayı Abubekir Akkılıç, Hüda Par Çermik İlçe Başkanı Seyfettin Yiğit, Çüngüş İlçe Başkanı Serdal Demirkol, Çüngüş ilçe başkan adayı Mehmet Eroğlu, başkanı M.Emin Buran, Ergani ilçe başkan adayı Metin Kaya , Hür Dava Partisi üye ve gönülleleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Tanıtım programı Mehmet Eloğlu’nun okumuş olduğu Kuranı Kerim tilavetiyle başladı.
 
Partililer, Öğle namazının ardından Çüngüş merkezde konvoy halinde tur atıp esnaf ziyareti yaptıktan sonra, Belediye Binası önünde bir araya gelerek, aday tanıtım programına katıldılar.
 
"Hüda par’ın referansı İslam’dır"
Programda konuşan HÜDA PAR Diyarbakır Büyük şehir Belediye Başkan Adayı Av. Hüseyin Yılmaz, bu, dürüst olmayan siyaseti görerek, hizmet için dürüst siyaset ve gerçek adalet sloganıyla 1 yıl önce bu yola çıktıklarını belirterek, “Şu an seçime 27 parti giriyor. Deseniz ki sizin diğer partilerden farkınız nedir? Neden yeni bir partiye ihtiyaç vardır? Neden mevcut partilere bir yenisi daha eklendi? İşte Hür Dava Partisi istedik ki halk, içinden çıkan insanlarla siyaset yapsın. İstedik ki sizlerle aynı kıbleye dönen, sizlerle aynı endişeyi taşıyan, sizin içinizden çıkan, sizin evladınız olan ve her şeyiyle topluma hizmet etmek isteyen insanlar ortaya çıksın diye yola çıktık. Hür Dava Partisi hem misyonuyla, hem programıyla diğer mevcut partilerden farklıdır. Memleketin tüm sorunlarına ideoloji bakışıyla değil, halkımızın yani sizin inancınız olan İslam çerçevesinde çözümler üretmek istiyor ve çözümler getiriyor. İslamı referans alarak mevcut sorunları halletmek istiyor. Siyaset sahnesinde bunlarla mücadele ediyor. Bizler mevcut olan partilere mahkûm değiliz, halk tercihini yapacaktır. Biz buna inanıyoruz.’’ dedi.
 
Siyasetimizde İslami duruşu sergiliyoruz
Adaylarını belirlerken Hz. Resulullah’ın sahabelerinin vasıflarını örnek aldıklarını dile getiren Yılmaz, “Bunun deneyimlerini yaparken alimlerimize, Seydalarımıza ve kanaat önderlerimize danıştık, ve onların tavsiyeleriyle adaylarımızı belirleyip bu yola çıktık. Bunlar birincisi dindar olan, Allah’tan korkup rızasını gözeten, yaşantısında sahabe gibi yaşamaya çalışan insanlar olmasına dikkat ettik. İkincisi Hz. Ebu bekir’in vasfı olan sıdk, sadık olacak, dürüst olacak, kendisini seçene ihanet etmeyecek, belediye başkanı olduğu şehirde halkın malına ihanet etmeyecek, çalıp çırpmayacak. Diğer bir vasıf ise Hz. Ömer’in adalet vasfını seçtik. İşte adaylarımız seçildikten sonra kendisine oy verene de, oy vermeyene de adaletle hükmetsin. O şehrin başkanı olacak belediye başkanı değil. O şehre hizmet ederken bu mahalle bana oy verdi onların yolunu yapayım, şu mahalle bana oy vermedi onların yolunu, suyunu alt yapısını yapmayayım demeyip mevcut ezberleri bozacak adaylar belirliyoruz. Yine adaylarımızı belirlerken Hz. Osman’ın vasfı olan hilm sahibi olmasını istedik. Belediye başkanı olduktan sonra hizmet konusunda birisi şikâyete geldiğinde hangi partiden olursa olsun onu kovmayacak, ayırım yapmadan o insanı dinleyecek, onun sorununu çözecek birisi olmasına dikkat ettik. Bir diğeri de Hz. Ali’nin vasfı olan ilim ve cesur olmasına dikkat ettik. Belediye başkanı olduğunda hangi işi nasıl yapacağını bilecek, insanlara hikmetle muamele edecek, ve cesur olacak baskı, tehditler karşısında hizmetten geri durmayacak birini seçtik. İnşallah adaylarımız bu vasıflara sahiptir.’’ ifadeli kullandı.
 
Tercihiniz halkına hizmet yapana olsun
Programda selamlama konuşmasını yapan Çüngüş Hüda Par ilçe Belediye Başkan adayı Mehmet Eroğlu, “Bize dediler ki Müslümanlar siyasetle uğraşmasın, müslümanın siyasetle ne işi var? İşte onlara sesleniyorum; Ey ahlak ve ey nesil düşmanı, insanlarımızı ve neslimizi ne hale getirdiğiniz ortadadır. Yedi ülkeyi daha besleyebilecek Türkiye coğrafyasında, insanlarımız geçim korkusuyla yaşıyor. Bu yüz yıla şu ismi takıyorlar, endişe yüz yılı. Gelecek kaygısı taşıyan insanların yığın yığın olduğu bir yüz yıl.Yedi ülkeyi daha endişesiz bir şekilde  besleyecek kaynak var iken, günümüze     kadar gelen siyasetçiler, dinimizle, inancımızla uğraşarak, kaynaklarımızı çarçur edip ülkemizi geri bıraktılar. Sanayi, ticaret ve ülkenin kalkınmasıyla uğraşması gerekirken,inancımızla, kültürümüzle yönetimimizle uğraşıp ülkemizi perişan ettiler. İşte bunları göz önünde bulundurarak yönetimde gerçekten Rabbini sevip ondan korkan, bu çizgide halkın maddi ve manevi menfaatini düşünen insanları araştırıp tercihinizi ondan yana yapmanız gerekir.” dedi.   ( Mehmet Akarsu – İLKHA )
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir