• DOLAR 34.29
  • EURO 37.528
  • ALTIN 2929.96
  • ...
Tarsus`ta ilk kez damar içinde eriyen stent takıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Tarsus’ta ilk kez damarında yaygın darlığı olan hastaya, son 2 yıldır dünyada uygulanan, Türkiye’de de giderek yaygınlaşan damar içinde eriyen stent takıldı.
 
Muğla’nın Milas ilçesinde görev yapan Cumhuriyet Savcısı Soner Uygur (44), by pass ameliyatı geçiren ağabeyini ziyaret etmek için Tarsus’a geldi. Uygur, kendisinde de kalp hastalığı olabileceği şüphesiyle hastanede muayene oldu. Kardiyoloji Uzmanı Dr. İbrahim Konukçu’nun muayene ettiği Soner Uygur’a anjiyo önerildi. Anjiyo olan Soner Uygur’un iki damarının tıkalı olduğu ve cerrahi müdahalenin gerekli olduğu söylendi.
 
"Zaman kaybı yaşamadım"
Bu arada alternatif olarak yeni yöntemlerden bahsedilen Soner Uygur’a kardiyoloji uzmanları Dr. İbrahim Konukçu ve Dr. Sabri Seyis tarafından damar içinde eriyen stent takıldı. İşlemle sağlığına kavuşan Uygur, “Cerrahi müdahale yerine bana sundukları alternatif tedaviyi değerlendirmek istedim. Şu anda gayet sağlıklıyım.” dedi.
 
Yeni bir teknoloji
Kardiyoloji Uzmanı Dr. İbrahim Konukçu ise, “Bu sistem, mevcut olan stentlerde görülen tıkanma riskini neredeyse sıfıra indiriyor. By pass dışında tedavi şansı olmayan hastalarda umut verici. Damarın yapısını bozmayan yeni bir teknoloji. En önemli avantajı 6 ayda erimeye başlayıp yaklaşık 2 yıl sonra damar içinde tamamen erimesi” diye konuştu. 
 
(A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir