• DOLAR 32.475
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2438.495
  • ...
Tarsus`ta Tarımsal Sigorta eğitimi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Tarsus’ta, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce tarımsal sigorta eğitimi verilirken, tarımda sigortanın önemine vurgu yapıldı.
 
İlçe Tarım Müdürü Hayri Erdoğan’ın açılış konuşması ile başlayan toplantıya, Borsa Meclis Üyeleri,   üretici örgütleri temsilcileri ve tarım müdürlüğü personeli katıldı.
 
Çiftçilerimizin yaptığı her türlü tarımsal faaliyet, doğal afetlere açıktır, hayvansal ve bitkisel üretim yapan çiftçilerin mutlaka Tarım Sigortası yaptırmaları tavsiyesinde bulunan Hayri Erdoğan, “TARSİM’in tüm köylere ve çiftçilere ulaşacak personeli yok. Bu bakımdan köylerde görev yapan siz değerli arkadaşlarımız aracılığıyla çiftçilerimizin TARSİM hakkında bilgilendirilmeleri ve başvuru zamanını geçirmeden müracaatlarını yapmaları mağdur olmamaları açısından çok önemlidir. Bakanlığımızın köylerdeki temsilcisi olan sizleri hem Bakanlığımız hem de bizler çok önemsiyoruz. Gayretli çalışmalarınızla çiftçilerimize yararlı olacağınıza inanıyorum.” dedi.
 
TARSİM Adana Bölge Müdürü İrfan Alkaş, tarım sigortalarının genel mevzuatı, Hayvansal ve Bitkisel Üretimle ilgili Sigorta kapsamındaki Ürün ve Riskler ile Tar-sim kapsamında  neden sigorta ettirilmesi gerektiğini, sigorta şartlarını, hasar tespiti ve sigorta bitiş  hasar  başvuru süresi  eksper çağrılması zarar ziyan tespitleri ile çiftçi ve devlet desteği katkı oranları hakkında katılımcılara geniş bir bilgilendirme sunumu yaptı.
 
TARSİM sigorta prim hesaplamayı internet sitesinden yapılabildiğini ve Sigorta Primlerin ödenmesinde, poliçede yazılı primin yüzde 50`si ile yüzde 67’sinin Devlet tarafından karşılanacağını söyleyen Alkaş, sigortalı tarafından ödenecek olan primin ve  devlet desteğinden geriye kalan çiftçi katkısını ödemesi ve poliçe düzenlenebilmesi için gerekli evraklar, son başvuru tarihi ile  ödeme biçimi hakkında bilgilendirme yaptı.
 
Daha sonra katılımcıların konu ile ilgili sorularının cevaplandırılmasıyla, toplantı sona erdi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir