• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.481
  • ...
İşkur Mersin`de özel sektörü bilgilendirmeye devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN- Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü; kentteki özel sektör ve kamu sektörü temsilcileri ile ilişkilerini geliştirmek, işsizliğin Mersin’de ki önemli nedenlerinden biri olan işgücü piyasasının organizasyon eksikliğinin getirdiği olumsuz sonuçları gidermeye yönelik olarak kurduğu ‘İşkur Destekli İnsan Kaynakları Grubu Projesi’  faaliyetlerine devam ediyor.
 
Mersin Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, özel sektör İnsan Kaynakları Müdürleri, Teknopark Genel Müdürü, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı Başkanı, kamu kurumu temsilcileri, Üniversite öğrenci temsilcileri, oda temsilcilerinin katıldı.
 
Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Tuncer Arslan yptığı konuşmada şunları belirtti: “Özel sektörle ilişkilerimizin bu grup sayesinde ve bu etkinlikler çerçevesinde günden güne artıyor. Yakın tarihte İstihdam Fuarı planlıyoruz. İş arayanlarla işverenler arasında nitelikli köprü olmayı hedefliyoruz.”
 
İnsan Kaynakları Grubu kurucusu Serkan Özada, Mersin insan kaynaklar grubunun özel sektör firmalarında İşkur farkındalığını yarattığını, insan kaynakları alanında yapılan kişisel gelişim faaliyetlerinin yanı sıra, sektörel çalıştaylara önem verilerek firmaların beklentilerine hızlı çözüm üretecek bir kurum olabilme yönünde ilerlediklerini belirtti.
 
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Vakfı Başkanı İbrahim Kiper, istidam konusunda kendisini günden güne güncelleyen ve etkisini artıran İşkur ile İstihdam odaklı projelerde işbirliği  yaparak oda olarak  istihdama katkı sağlamak istediklerini ifade etti.
 
Eğitim sonrasında Davranış Bilimleri Uzmanı Kunter Kurt ise etkinliğe yapmış olduğu katkı sebebiyle Mersin Çalışma ve İŞ Kurumu İl Müdürlüğü tarafından plaket verildi. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir