• DOLAR 32.554
  • EURO 34.949
  • ALTIN 2444.693
  • ...
Batman Barosundan kadın cinayetine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Barosu Kadın Hakları Komisyonu, yaptığı basın açıklamasıyla Gercüş`ün Sapanlı (Babınnir) köyünde kocası tarafından baltayla öldürülen kadın cinayetini kınadı.
 
Kadın cinayetlerinin ülkenin her tarafından adeta kronikleştiği belirtilen açıklamada, “Ne yazık ki birkaç yıl içinde adeta kronikleşerek ülkenin her noktasında artış gösteren, ortak bir sorun haline gelen kadına şiddet, kadının yaşam hakkının ihlali niteliğindeki olaylardan bir tanesi de son olarak ilimizde yaşanmıştır. 42 yaşındaki G.A Gercüş ilçesi Bağlıca ile Sapanca köyleri arasında yol kenarında kafasına balta ile vurularak vahşice öldürülmüş bir halde bulunmuştur. Bu cinayet taammüden işlenmiştir ve tek sorumlusu öldüren kişi değildir. Adaleti mutlak sükûnet sayan bir kamu otoritesi, teslimiyeti irade olarak görün bir kültürel yapı yaşanan her cinayetin, uygulanan her şiddetin failidir.” ifadelerine yer verildi.
 
“Kadını en temel insani değerlerinden soyutlayarak, iradesiz ve kimliksiz bireylere dönüştüren bu kültür yaşanan menfur cinayetin ortağıdır.” denilen açıklamada, tarih boyunca kadınların erkeklerle mücadele etmek zorunda kaldıkları vurgulandı. Açıklamada, “Ancak ne yazıktır ki kadınlar politik, ekonomik, sosyal ve kültürel özgürlük mücadelesininden önce “can güvenliğini” sağlamak zorunda kalmıştır. Kadına yönelik şiddet ve cinayet haberlerine karşı toplumdaki duyarsızlık,  kadınların can güvenliklerinden endişe ettiği ve temel haklarının karşılanmadığı bir topluma doğru yol almaktadır.” diye belirtildi.
 
Açıklamanın devamında ise şunlar kaydedildi: “Kadına yönelik şiddet ve cinayet haberlerine karşı toplumdaki duyarsızlık,  sorunun henüz toplumsal boyutunun bile görülmediğini bunca şiddet ve ölümün “aile içi” meseleler olarak nitelendirilmesinden anlaşılmaktadır. Maalesef toplum bu şehrin kadın cinayetleriyle anılmasını, şehirde kadın cinayeti işlenmesinden daha fazla önemsemektedir. Bizler Batman Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak, yaşanan cinayeti de, bu cinayeti hazırlayan kültürü de şiddetle kınıyoruz. Bu cinayetin soruşturulmasından davanın her aşamasına müdahil olacağımızı bildiririyoruz.”  (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir