• DOLAR 32.457
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2448.182
  • ...
Hüda Par, Çermik adayını tanıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR  - Hür Dava Partisi (Hüda Par) Diyarbakır Belediye Başkan Adaylarını  tanıtmaya devam ediyor. 
 
Birinci  Kuruluş  yıl dönümü programında Diyarbakır’ın Çermik ilçesinin Belediye Başkan Adayını  açıklayan  Hüda Par, Çermik ilçesinde  düzenlediği etkinlikle de, Belediye Başkan Adayı Abu Bekir Akkılıç’ın tanıtımını  gerçekleştirdi.
 
Tanıtım programına Hüda Par Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. M.Hüseyin Yılmaz,  İlçe Başkanı Seyfettin Yiğit, Çüngüş İlçe Başkanı Serdal Demirkol, Çüngüş Belediye Başkan adayı Mehmet Eroğlu, Hüda Par üye ve gönülleler ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Partililer öğle namazını kıldıktan sonra, konvoy  halinde  Çermik’te  tur attıktan sonra, ilçe binasına gelerek açılış programına katıldılar.
 
Yönetim makamları Allah’tan korkanların elinde olmalı
Tanıtım programı, Ramazan Büyükbayram’ın okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.
 
Programda  konuşan Hüda Par Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. M.Hüseyin Yılmaz, bir yıl gibi kısa bir sürede teşkilatlandıklarını ve seçime hazır olduklarını belirterek, “Toplumda 2 sınıf insan vardır. Eğer bunlar düzelirse toplum da düzelir. Eğer onlar bozuk olursa bütün toplum bozulur. Bunlardan bir tanesi Allah’tan korkan ve Allah için hakikati dile getiren alimler, Seydalar ve hocalardır. Eğer bunlar Kur’an ve Sünnet çerçevesinde hakikatleri anlatmazlarsa, toplumun ıslahı için çalışmazlarsa o toplum ifsat olur. Diğer bir zümre ise idareciler, yöneticilerdir. Şayet bunlar İslam’ı yaşamayan Kur’an ve Sünnetten uzak kalırlarsa, yine toplum ifsat olmuş olur. Peygamberimiz bir hadislerinde,  ‘Halk idarecisinin dini üzeredir.İdareci iyi ise halk da iyi olur.’ buyurur. Bütün bunları bir araya getirdiğimizde şunu anlıyoruz  ki yönetim,  Allah’tan korkan, ıslah ehli olan, toplumu ihya etmeyi düşünen insanların elinde olmalıdır. Bir ilçe’nin kaymakamını seçmek bizim elimizde değil, atamayla geliyor. Ama bir belediye başkanını seçmek sizin elinizdedir. Ya içinizdeki ahlak sahibi dürüst insanları seçersiniz ya da, ahlaken düşük olan, zulüm ve zorbalık yapan toplumu ifsat edenleri seçersiniz. Bu sizin elinizde. Ya Belediyenin  malını kendi şahsi malı gibi görüp ailesine, akrabasına, örgütüne, partisine peşkeş çekecek olan insanları seçersiniz, ya da sizin malınıza belediyeye ve belediyenin malına  yetimin  malı gibi bakıp koruyacak, adil bir şekilde yönetecek,  bütün imkanları  sizin hizmetinize sunacak, şehrimizin kalkınması için çalışacak, toplumun ihyası için harcayacak olan insanları seçersiniz. Tercih sizindir.’’ ifadelerini kullandı.
 
“Çemik’in hizmete ihtiyacı vardır”
Daha sonra tanıtımı yapılan  Çermik Belediye Başkan Adayı Abubekir Akkılıç, programda yaptığı konuşmada, “Gerçek adalet, dürüst siyaset sloganı çerçevesinde bugün ak deyip yarın kara demeyen siyasettir. Kendi menfaati olmadığı zaman kötüleyen, tenkit eden ama menfaati olduğu zaman öven, siyaset değildir. Bizim, dürüst siyasetimizde doğruya doğru, yanlışa yanlış dememiz gerekir. Bizim siyasetimizde doğruyu söyleyen karşımızdaki insanlarda olsa, başka partiler  de olsa doğruya doğru, yanlışa yanlış diyeceğiz. Kendi arkadaşlarımızın yanlış yaptıklarına yanlış diyeceğiz. Doğru siyaset budur. Bizimkisi, seçimi kazandıktan sora kendi yandaşlarını kollayan değil, hizmetinde bulunduğu bütün insanlara hizmeti götüren bir siyasettir. Biz hizmet yapmaya geliyoruz. Çermik’imizin hizmete ihtiyacı vardır. İlçemizin çevresi yeşilliklerle doludur, fakat Pazar sorunu, oto park, trafik, sebze hali gibi bir takım sıkıntıları vardır. Toz ve dumandan geçilmeyen ilçemiz, layıkıyla hizmet görmüyor. Bizim bunlar  için projelerimiz var. Çocuklarımız, bayanlarımız ve  trafik sorunu için  projelerimiz vardır. İnşallah seçimi kazanırsak bu projelerimizi hizmetinize sunacağız. Bu ve buna benzer durumu sizinle birlikte, iş birliği çerçevesinde daha güzel bir şekilde yapacağız.”dedi.
 
Aday tanıtım Program’ı Recep Yüksel hoca’nın okuduğu dua ile sona erdi.
( Mehmet Akarsu – İLKHA )
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir