• DOLAR 32.452
  • EURO 34.753
  • ALTIN 2436.25
  • ...
Saldırılara bir tepki de Kozluk HÜDA PAR`dan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Son zamanlarda İslami STK ve HÜDA PAR’A yönelik artış gösteren saldırılara tepkiler çığ gibi büyümeye devam ederken bir tepki de Kozluk HÜDA PAR’dan geldi. İlçe teşkilat binasında İlçe Başkanı Yusuf Işık’ın okuduğu basın açıklamasıyla bu saldırılar şiddetle tel’in edildi.
 
Son bir yılda HÜDA PAR’ın siyasi hayata başlamasıyla birlikte partilerine ve İslami sivil toplum kuruluşlarına yapılan saldırıları şiddetle kınadıklarını söyleyen Işık, “Siyaseti bir şiddet aracı olarak gören zihniyetlerin artık halkımız tarafından çok iyi teşhis edildiğini görmekteyiz. Sermayesi halkın huzurunu kaçırmak olan, iftira, kara propaganda ve şiddetten beslenen çevrelerin HÜDA PAR’ın siyasi hayata başlamasıyla adeta azgınlaşıp telaşa kapıldıklarını görmekteyiz. Halkımızın kendi huzurunu kaçıran bu zihniyete sandıkta gereken cevabı vereceğine inanıyoruz. Lice’de parti tanıtım çalışmaları yapan üye ve gönüllülerimize, sonrasında Çaldıran ve Gevaş ilçelerindeki saldırıları şiddetle tel’in ediyoruz. Şiddet, kendine, düşüncesine, fikrine güvenemeyen insanların karakteridir. BDP’nin bu olaylar karşısında olayları ters yüz olarak göstermesi geçmişinden hiçbir şeyin değişmediğinin alametidir.” dedi.
 
Bölge genelinde HÜDA PAR’ın  misyonu gereği halkın huzuru için sabırlı mücadelesinin hainlerin planlarını kursaklarında bırakacağını vurgulayan Işık, “Bu saldırı ve provokasyonlarla  BDP  siyasi sahnede kendi sonunu kendi eliyle hızlandırmaktadır. Bu saldırıları halkın huzur, barış ve güvenliğine yapılmış bir saldırı olarak görmekte ve bu tür saldırıların hiçbir kimseye fayda getirmeyeceğini hatırlatarak bu saldırıları bir an önce durdurmalarını temenni etmekteyiz. Ayrıca yapılan bu saldırıların faillerinin ortaya çıkarılmasında yetkili mercilerin failleri ortaya çıkarması ve adalete teslim etmesi gerekmektedir.1 yıl içerisinde İslami STK’lara ve HÜDA PAR’a 250’den fazla saldırı yapılmış olup bu saldırıların tek bir failinin ortaya çıkarılmaması manidar değil midir? Yapılan bu çifte uygulamaları hakka ve halka şikâyet etmekteyiz.” ifadelerine yer verdi.
 
Huzurun ve barışın garantisi olan HÜDA PAR’ın bu saldırılara karşı saldırganların gerçek yüzünü bir ayna gibi gün yüzüne çıkardığını ifade eden Işık, açıklamasının devamında şunları kaydetti: “Bu karayüzlü hain zihniyeti Rab’bimize ve aziz milletimize şikâyet ederken her türlü hain planlara karşı Rab’bimize sığındığımızı beyan ederiz. Tekrardan yapılan bu saldırıları şiddetle kınıyor ve saldırıların sorumlularının bir an önce yakalanması için icra makamından gereğinin yapılmasını talep ediyoruz.”  (İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir