• DOLAR 32.392
  • EURO 34.611
  • ALTIN 2387.533
  • ...
Adana`da `Şehadet Gecesi` düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Mekteb Eğitim ve Kültür Derneği (Mekteb-Der) Adana’da şehadet gecesi etkinliği düzenledi. Seyhan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe halk yoğun ilgi gösterdi. Salon dar gelince bazı katılımcılar sahneye oturmak zorunda kaldı.
 
Mustafa Çiçek ve Hüseyin Ayaydın’ın sunum yaptığı  etkinlik Abit Yetkin Hoca’nın Kur’an tilavetiyle başladı. Adana Grup Kervan ve Mersin Grup İhya, ezgi ve marşlarıyla geceye renk kattı.
 
Şehidlerin resimleri ve sözleriyle oluşturulan sinevizyon gösteriminin ardından söz alan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Şehadetin İslam davası için önemine vurgu yapan ve “şehadet bedel ödemektir.” Diyen,  Göktaş, bugün Batman’da 144 tane kızımızın alime olmasının bedelini dün Batmanlı şehidlerin kanlarıyla ödediğini söyledi.
 
Müslüman gençlere de öğütlerde bulunan Mehmet Göktaş, “Siyerlerde okuduğunuz Bilaller Habbablar Ammarlar köle idiler ama onlar Allah’a ve peygamberine çok yakınlardı. Bizimle onlar arasında çok fark var. Bu devasa farkı kapatmanın tek yolu da Allah yolunda şehid olmaktır.” dedi.
 
Şehadetin en doğru tanımının Kur’an’daki Ensarullah yani Allah’ın yardımcıları tabiri olduğunu ifade eden Göktaş, hiçbir şeye ihtiyaç duymayan Allah, şehidlere kendisinin yardımcıları olma şerefini bahşettiğini sözlerine ekledi.
 
Zaman zaman duygulu anların yaşanıp, sık sık tekbirlerin getirildiği etkinlik Fethullah Beyazçiçek Hoca’nın yaptığı duayla son buldu.(Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir