• DOLAR 32.443
  • EURO 34.849
  • ALTIN 2452.516
  • ...
`Karanlık yapılar bölgede çirkin dolaplar çeviriyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - HÜDA PAR Mardin il teşkilatı, PKK/BDP yandaşları tarafından Diyarbakır’ın Lice ilçesinde seçim çalışması kapsamında ilçe esnafını ziyaret eden HÜDA PAR heyetine düzenlenen saldırıyı kınamak amacıyla basın açıklaması yaptı.
 
Basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Mardin İl Başkanı Şehmus Akman, bölgeyi yeniden karıştırmak isteyen derin yapılar olduğunu ve bunların çirkin dolaplar çevirdiklerini ifade etti.
 
Perşembe günü Diyarbakır’ın Lice ilçesinde seçim çalışması kapsamında ilçe esnafını ziyaret eden HÜDA PAR heyeti Lice şehir merkezinden ayrılırken provokatörlerin saldırısına uğramasının ardından dün gece de Van`ın Çaldıran ilçesinde, Hür Dava Partisi binasına molotofkokteyli saldırı düzenlediğini belirten Akman, son zamanlarda Kürdistan’da oluşan huzur ve barış ortamını yıkmaya çalışan çetelerin masum ve sivil Kürt halkına karşı sindirme amaçlı saldırılarına yeni utanç halkaları eklediğini kaydetti.
 
"Tek tip parti anlayışının Kürdistan’da uygulanabilmesi mümkün değil"
Bölgenin mazlum halkını sindirmek için çareyi şiddette görenlerin asla başarıya ulaşamayacaklarını dile getiren Akman, "Her fırsatta Kürt halkına şiddet uygulayan ve şiddeti bir iktidar aracı olarak gören bu zihniyet çok yakında hüsrana uğrayacak; dayatmalar Kürt halkı tarafından kabul görmeyecektir. Baskıcı, zorba, tek tip parti anlayışının Kürdistan’da uygulanabilmesi ve hayat bulmasına imkân yoktur. Köhneleşmiş zihniyetlerin Kürt halkına dayatılması Kürtçülük adına utanç verici bir durumdur." dedi.
 
"Bu zihniyet sandıkta da hezimete uğrayacak"
Bu zihniyetin sandıklarda hezimete uğramasının yakın olduğunu belirten Akman, Bütün saldırılara, iftiralara tahrik ve şantajlara rağmen, HÜDA PAR`ın bu halkın maslahatı için sağduyusunu kaybetmediğini, oynanmak istenen kirli oyunu bozmaya kararlı olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi.

Her seferinde demokrasiden barıştan dem vuran bu çevrelerin bu saldırıları yapmasının samimiyetsizliklerin en büyük göstergesi olduğunu ifade eden Akman, "Sopalı demokrasi, bıçaklı demokrasi,  Molotoflu demokrasi, araba yakmalı demokrasi sadece Kürdistan’da mevcuttur.
 
Bir kaç gün önce saldırıya uğrayanlar farklı bir parti olunca hemen taziyelerini iletenler ve sağduyudan söz edenler maalesef konu Kürtlerin bağrından çıkan HÜDA PAR olunca saldırıları mubah ve kendi hakkınız olarak görüyorsunuz. Ey ikiyüzlü sözde barışçılar! Bu ikiyüzlülüğünüz halkımız tarafından ibretle izlenilmektedir. 30 yıldır savaştığınız devletle barış masasına oturup Kürt halkına şiddet uygulamanız manidardır." ifadelerini kullandı.
 
 "Saldırıları kınamayan yapılar saldırıların ortağıdır"
Akman sözlerini şöyle sürdürdü: "Kürt halkını temsil ettiğini iddia edenlerin Kürt halkına yapılan saldırıları kınama yerine saldırganları cesaretlendirici ve sırtlarını sıvayıcı tavır takınmalarını esefle kınıyoruz. Bu kirli saldırıları yapanları aziz milletin takdirine bırakıyoruz.  Müslüman Kürt halkına yapılan saldırıları kınamayan yapılar saldırıların ortağıdır.
 
Özelikle bu süreçten karlı çıkacağını zannedenleri hayretle izliyoruz. Sorumsuzca yapılan saldırılar ile Kürdistan da sönmüş fitne ateşinin yeniden yakılmaya çalışıldığının farkındayız. Saldırganların mazlum Kürt halkı içinde yakmaya çalıştıkları fitne ateşinin kimseye faydası olmayacağı gibi bundan en çok yine Kürtlerin zarar göreceği şüphesizdir.
 
Özelikle herkesi, her kesimi bu saldırıları yapanları uyarmaya, saldırıları telin etmeye ve bölgenin huzur ve barışı için üzerine düşeni yapmaya davet ediyoruz."        (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir